Hulp bij geldzorgen

Categorieën

  • Sociaal

Rondkomen met een laag inkomen is niet makkelijk. Hogere kosten voor uw energierekening of boodschappen kunnen dan zorgen voor financiële problemen. Zorg dat u op tijd om hulp vraagt.

U kunt tot 1 april 2024 de Energietoeslag 2023 aanvragen. Met de € 1.300,- kunt u een deel van de hoge energiekosten betalen. De energietoeslag is voor inwoners uit Rhenen, Achterberg en Elst met een inkomen lager dan 120 procent van de bijstandsnorm. Hier vindt u meer informatie over de energietoeslag. Inwoners die de energietoeslag in 2022 hebben ontvangen, hebben de Energietoeslag 2023 automatisch al gekregen. Zij hoeven dit niet meer aan te vragen.

Landelijk Noodfonds Energie

Met een hoge energierekening en een laag inkomen kunt u ook bij het landelijke Noodfonds Energie terecht. Vraag het landelijk Noodfonds Energie voor 31 maart 2024 aan via www.noodfondsenergie.nl.

Regelingen voor een laag inkomen

Misschien heeft u wel recht op een inkomensregeling van de gemeente. Bijvoorbeeld een tegoed voor sport en recreatie voor u of uw kinderen. U vindt hier een overzicht van de regelingen.

Meer tips en hulp

Op deze pagina geven we meer tips bij geldzorgen. Of maak een afspraak met een energiecoach via [email protected]. Die kan u helpen om energie te besparen.