Over deze website en toegankelijkheid

Dit is de officiële website van de gemeente Rhenen. De gemeente Rhenen is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.

Heeft u suggesties voor verbeteringen? Opmerkingen? Ziet u informatie die niet correct is? Reageer via [email protected]. Wij pakken uw bericht op en laten u weten wat we doen met uw suggesties.

Op de pagina's van Rhenen.nl staan ook links naar andere (niet-commerciële) instellingen en organisaties. De gemeente Rhenen is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze sites.

Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking.

De gemeente Rhenen doet haar best om Rhenen.nl en de websites die daaronder vallen zo toegankelijk mogelijk te maken. Meer uitleg over de eisen vindt u op de website Digitoegankelijk.nl

Verbeterpunten

De meeste informatie op Rhenen.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er een aantal verbeterpunten:

PDF-bestanden

De pdf-bestanden die op Rhenen.nl zijn geplaatst, zijn niet allemaal toegankelijk. Het gaat voornamelijk om bestanden van vóór september 2020.

De redacteuren van deze website zorgen ervoor dat alle nieuwe pdf’s die zij plaatsen, zo veel mogelijk voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Oudere, ontoegankelijke pdf's zullen wij vervangen door toegankelijke informatie, zodra deze beschikbaar is.

Formulieren

Op deze website kunt u doorklikken naar formulieren van het systeem Mozard. Deze formulieren zijn niet toegankelijk. Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van de formulieren, kan contact opnemen met de gemeente Rhenen via (0317) 681 681. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe versie van Mozardformulieren, die volledig toegankelijk zijn.

Afspraak maken

U kunt online een afspraak maken voor de dienstverlening aan de balie. De gemeente en de leverancier werken op dit moment aan het toegankelijk maken van de afsprakenmodule. Wilt u een afspraak maken en lukt het niet online? Maak de afspraak telefonisch en bel met de gemeente via (0317) 681 681.

Gevonden en verloren voorwerpen

Op de website vindt u een lijst van voorwerpen die in Rhenen zijn gevonden. Kunt u de lijst niet op de webpagina bekijken, bel dan de gemeente via (0317) 681 681.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de eisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. 

  • Op Rhenen.nl wordt soms gebruik gemaakt van een interactieve kaart. Deze kaart is niet volledig toegankelijk. Wel maken we deze zo toegankelijk mogelijk en zorgen we ervoor dat de informatie ook anders te bekijken is, bijvoorbeeld via de weergave in een lijst.

Toegankelijkheidsverklaringen

De volledige stand van zaken over deze website kunt u nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring

We hebben aparte toegankelijkheidsverklaringen laten opstellen voor de volgende websites die ook bij de gemeente Rhenen horen, maar door een andere partij beheerd worden:

Problemen met de toegankelijkheid van deze website

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan kunt u dit laten weten aan de redactie van de gemeente Rhenen. Stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld bij uw melding de link naar de webpagina waar u het probleem bent tegengekomen.

Bent u op zoek naar informatie die op de website heeft gestaan, gebruik dan ons webarchief. De formulieren werken niet vanuit het webarchief.

Wilt u in het archief zoeken, dan kan dat op twee manieren:

  • via de kalender in de grijze balk links; u kunt terug tot 1 december 2016.
  • via de zoekfunctie in de grijze balk kunt u zoeken op een trefwoord. U krijgt dan een overzicht van de pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer u daarop klikt, ziet u op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd.

De Illustratieve iconen die we op deze website gebruiken, zijn ontwikkeld door OpenGemeenten. Deze iconenset is vrij te gebruiken en valt onder de CC BY-SA 4.0-licentie.