Hulp bij geldzorgen

Door stijgende kosten maakt u zich misschien zorgen over geld. Of u heeft moeite om rond te komen. Op deze pagina vindt u een overzicht van tips (wat u zelf kunt doen) en waar u hulp kunt krijgen. Ook vindt u hier regelingen waar u misschien recht op hebt.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Op deze pagina ziet u waar u hulp kunt krijgen bij het (digitaal) aanvragen. Maakt u zich zorgen over geld? Aarzel dan niet om hulp te zoeken.

Heeft u schulden of financiële problemen waar u niet meer uitkomt op eigen kracht of met hulp van familie of vrienden? Het Budgetloket in Veenendaal kan u helpen met advies en begeleiding. De gemeente Veenendaal voert deze taak uit voor inwoners van Renswoude, Rhenen en Veenendaal. Deze hulp is gratis. Wel wordt van u volledige inzet voor de schuldhulpverlening verwacht.

Op de website kunt u lezen over welke mogelijkheden er zijn, zoals een financieel spreekuur, een cursus Orde op zaken, een traject met budgetbegeleiding en schuldregeling.

Het budgetloket is telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via (0318) 538 830. Of stuur uw vraag via e-mail aan [email protected]. Per post: Gemeente Veenendaal, t.a.v. Budgetloket, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. 

De Stichting SchuldHulpMaatje is een gratis, betrouwbare en laagdrempelige hulp om schulden aan te pakken. Ook als u geen schulden heeft, maar wel behoefte aan ondersteuning bij de administratie, kunt u een beroep doen op de SchuldHulpMaatjes. Dat zijn goed geschoolde vrijwilligers die u graag helpen om overzicht te krijgen in uw financiën.

De energiecoach helpt! U kunt terecht voor advies over energiegebruik, energiecontract en indien nodig energiebesparende producten en maatregelen. Wilt u bezoek van een energiecoach? Neem contact op met Theo van der Hek, coördinator energiecoaches Rhenen, via 06 15 94 36 60 of [email protected]

Wij bieden verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Wilt u weten waar u recht op heeft? Dat kunt u nakijken op de site www.geldfit.nl. U krijgt direct duidelijk advies op basis van uw antwoorden. De test is anoniem en gratis.

Kunt u niet rondkomen van uw inkomen? De gemeente heeft een aantal regelingen voor inwoners met een laag inkomen.

De meeste regelingen lopen via de Cunerapas. Dit is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeente Rhenen. Op de Cunerapas staan tegoeden die u voor verschillende producten en activiteiten kunt gebruiken. Er is genoeg te doen voor jong en oud! 

Ook in 2023 krijgen inwoners van gemeente Rhenen met een laag inkomen energietoeslag. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de energietoeslag.

Niet iedereen heeft recht op de maatregelen van de Rijksoverheid. Soms vallen inwoners hier net buiten. Het Noodfonds Rhenen kan inwoners ondersteunen die in de problemen raken of dreigen te raken door de hoge energiekosten.

Op www.noodfondsrhenen.nl kunt u lezen wat de voorwaarden zijn om een bijdrage te ontvangen. Ook leest u hier hoe u met een financiële noodsituatie een aanvraag kunt indienen. U kunt ook contact opnemen met de coördinator van het Noodfonds via [email protected].

In Nederland hebben we wetten, regels en voorzieningen. Daar horen vaak ook (digitale) formulieren bij. De Formulierenbrigade helpt inwoners die daar moeite mee hebben. U kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij het aanvragen van financiële hulp, belastingkwijtschelding, DigiD en het doen van belastingaangiftes.

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen u graag tijdens één van de spreekuren. Maak een afspraak door te bellen naar 06 -83 38 89 30 of een e-mail te sturen naar [email protected].

Coronacrisis, energiecrisis, hoge inflatie, personeelstekort, het zijn geen makkelijke tijden. Heeft u als ondernemer moeite om de financiën goed rond te krijgen? Lopen de betalingsachterstanden op of dreigen er zelfs schulden te ontstaan? Aarzel dan niet en zoek contact! Kijk hier voor meer informatie voor ondernemers over betalingsachterstand of oplopende schulden