Hulp bij geldzorgen

Door stijgende kosten maakt u zich misschien zorgen over geld. Of u heeft moeite om rond te komen. Op deze pagina vindt u een overzicht van tips (wat u zelf kunt doen) en waar u hulp kunt krijgen. 

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Op deze pagina ziet u waar u hulp kunt krijgen bij het (digitaal) aanvragen. Maakt u zich zorgen over geld? Aarzel dan niet om hulp te zoeken.

Het kan gebeuren dat je plotseling je rekeningen niet meer kunt betalen. Hierdoor kun je in de schulden komen. Misschien is je inkomen gedaald of heb je onverwacht een hoge rekening ontvangen. Veel mensen schamen zich voor geldproblemen. Dat is niet nodig. Woon je in Veenendaal, Rhenen of Renswoude? Dan kun je hulp krijgen bij het Budgetloket.

Is er een noodsituatie? Bel meteen het Budgetloket

Dreigt u uit uw huis gezet te worden? Wordt u afgesloten van gas, water of licht? Bel dan meteen het Budgetloket. Zij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer (0318) 538 830. Of stuur een e-mail naar [email protected]

Wat doet het Budgetloket?

Medewerkers van het Budgetloket luisteren naar u en zetten samen met u uw geldproblemen op een rij. Daarna kijken ze welke hulp daar het beste bij past.

Deze hulp kan bijvoorbeeld zijn:

  • Budgetcoaching: hierbij helpen zij u overzicht te krijgen van uw geldzaken
  • Budgetbeheer: als het nodig is, beheren zij uw geld 
  • Een schuldregeling: zij maken afspraken met bedrijven en instanties over het aflossen van uw schulden
  • Tips

Schuldhulpmaatjes

Via Schuldhulpmaatje Rhenen kunt u een maatje krijgen die samen met u kijkt naar uw geldproblemen.

Lukt het niet om rekeningen op tijd te betalen? Krijgt u wel eens een aanmaning? De medewerkers van het Budgetloket helpen u graag, ook bij betalingsachterstanden. Zodat kleine problemen géén grote problemen worden. De gemeente Veenendaal voert deze taak uit voor inwoners van Renswoude, Rhenen en Veenendaal. Zij kijken samen met u naar de oorzaak van de achterstand. Het Budgetloket helpt u om weer grip te krijgen op uw geld.

Heeft u een brief, e-mail, telefoontje of sms ontvangen van het Budgetloket?

Het Budgetloket neemt contact met u op als u een betalingsachterstand heeft in de huur, de zorgverzekering, het water of de energie. Zij doen dit om te checken of u hulp kunt gebruiken van het budgetloket.

De hulp is helemaal gratis en vrijwillig

U beslist zelf of u gebruik wilt maken van onze hulp. Er is geen verplichting, alleen hulp en steun waar nodig. 

Zelf contact opnemen met het Budgetloket

Natuurlijk mag u ook zelf contact opnemen. Dit zijn de gegevens:

Mieke Martens

(0318) 538 057

[email protected]

Ellen Buikema

(0318) 538 055

[email protected]

Uw gegevens zijn veilig

Uw privacy is belangrijk voor de gemeente Rhenen. Het budgetloket werkt volgt strikte regels voor het delen van informatie, zodat uw privacy wordt beschermd.

Grip op geld

Op de website Geldfit.nl vindt u veel handige informatie over geldzaken. U kunt er ook een potjes-check doen om te ontdekken of u recht heeft op regelingen en toeslagen.

Coronacrisis, energiecrisis, hoge inflatie, personeelstekort, het zijn geen makkelijke tijden. Heeft u als ondernemer moeite om de financiën goed rond te krijgen? Lopen de betalingsachterstanden op of dreigen er zelfs schulden te ontstaan? Aarzel dan niet en zoek contact! Kijk hier voor meer informatie voor ondernemers over betalingsachterstand of oplopende schulden

Niet iedereen heeft recht op de maatregelen van de Rijksoverheid. Soms vallen inwoners hier net buiten. Het Noodfonds Rhenen kan inwoners ondersteunen die in de problemen raken of dreigen te raken door de hoge energiekosten.

Op www.noodfondsrhenen.nl kunt u lezen wat de voorwaarden zijn om een bijdrage te ontvangen. Ook leest u hier hoe u met een financiële noodsituatie een aanvraag kunt indienen. U kunt ook contact opnemen met de coördinator van het Noodfonds via [email protected].

Wij bieden verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Wilt u weten waar u recht op heeft? Dat kunt u nakijken op de site www.geldfit.nl. U krijgt direct duidelijk advies op basis van uw antwoorden. De test is anoniem en gratis.