Vervoer in Rhenen

Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn voor openbaar vervoer in Rhenen. En van welke aanvullende vervoersdiensten u gebruik kunt maken.

Openbaar vervoer

Rhenen is bereikbaar per trein en bus.

NS trein 

In Rhenen is er één treinstation. Hier kunt u eenvoudig de NS-trein pakken naar onder andere Veenendaal-Utrecht-Breukelen. Klik hier voor de actuele treintijden.

Website NS

Syntus Streekbus 

In Rhenen rijdt de streekbus Syntus. Met de bus kunt u gemakkelijk naar uw bestemming reizen. U kunt bijvoorbeeld bus 50 nemen naar Utrecht of Wageningen. Of pak bus 87 naar Veenendaal en Ede. 

Website Syntus

Arriva 

De bussen van Arriva rijden door de gemeente Rhenen. Neem bus 44 of 45 naar Wageningen of Kesteren-Tiel.

Website Arriva

Met de reisplanner van 9292 plant u gemakkelijk uw reis. U kunt van vertrek- naar aankomstadres plannen. Daarbij kunt u onder andere aangeven met welk vervoermiddel u wilt reizen. Zo vindt u snel de beste optie voor uw reis.

Andere vervoersmogelijkheden

Wilt u ergens naar toe en kan dat niet met eigen vervoer of het openbaar vervoer? Dan zijn er de volgende mogelijkheden: 

Automobiel

AutoMobiel is een vrijwillige vervoersservice en initiatief van Servicepunt Wonen bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden zonder vervoer. Zo kunnen zij bijvoorbeeld toch een ziekenhuis, museum, concert, vrienden of familie bezoeken. Het zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk kunnen blijven doen waar ze van genieten.

 • Voor alle inwoners van Rhenen die lid zijn van Automobiel (voor € 15 per jaar).
 • Om een rit aan te vragen belt u naar Servicepunt Thuiswonen: (088) 700 4100.
 • Er wordt gekeken of er een chauffeur beschikbaar is om u te brengen of op te halen. Automobiel werkt met geselecteerde vrijwillige chauffeurs.
 • Het is individueel vervoer, dus uw rit wordt niet gecombineerd met de rit van iemand anders.
 • Een rit kost € 0,35 per kilometer. U mag twee huisgenoten kosteloos meenemen. De afstand maakt niet uit.

Hoe u lid kunt worden, leest u op de website van Automobiel.

Servicepunt Automobiel

Stichting Sociaal Vervoer Rhenen

De stichting verzorgt opstapvervoer waarbij senioren per keer kunnen opgeven of zij daarvan gebruik willen maken. Zo kunnen ze aanschuiven bij gemeenschappelijke activiteiten; groepsvervoer georganiseerd door instellingen naar streekmusea, dierentuinen, tuincentra en bloesemtochten; rolstoelvervoer naar klinieken en ziekenhuizen en naar familiebijeenkomsten.

 • Voor inwoners van Rhenen die 55 jaar of ouder zijn en/of niet meer mobiel (rollator/rolstoel);
 • Groepsvervoer tot 8 personen, of 2 rolstoelgebruikers en nog 4 personen;
 • Bij groepsvervoer en rolstoelvervoer blijven chauffeur en bus desgewenst op locatie aanwezig;
 • De chauffeurs rijden op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en soms op zaterdagen, maar niet op zon- en feestdagen;
 • Rit is afhankelijk van beschikbaarheid rolstoelbus en chauffeur;
 • Om een rit aan te vragen mailt u naar [email protected].
Website STSVR

Als u zich moeilijk kunt verplaatsen en zelf reizen daarom lastig is, kunt u soms aanvullend vervoer krijgen.

Valleihopper

 • Voor alle inwoners van de gemeente Rhenen.
 • Om een rit aan te vragen reserveert u online via de website van Valleihopper of belt u (0900) 55 11 551.
 • Het is een rit van deur tot deur, maar er kunnen meer mensen tegelijk meerijden, naar verschillende bestemmingen op maximaal 25 km van uw woonadres. Uw reis kan maximaal 30 minuten langer duren dan via de kortste route.
 • Een rit begint of eindigt altijd binnen de regio FoodValley, dus de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.
 • Als u een medische of psychische beperking heeft, kunt u met Wmo-indicatie (Wet maatschappelijke ondersteuning) een kortingspas voor de Valleihopperpas krijgen.
 • Voor tarieven en meer informatie kunt u de website bezoeken of bellen (0900) 66 22 662.
Valleihopper

Valys

Valys is er voor reizigers met een beperking die op stap willen buiten de eigen regio. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25 km vanaf uw woonadres.

Valys heeft verschillende mogelijkheden. U kunt gebruikmaken van taxivervoer. Maar ook de combinatie tussen taxi en trein is mogelijk. Om gebruik te maken van Valys heeft u een Valyspas nodig. Klik hier om een Valyspas aan te vragen

Website Valys

Leerlingenvervoer is vervoer van huis naar school en van school naar huis. Vraag dit vervoer aan als uw kind niet zelfstandig naar school kan vanwege ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Wij beoordelen vervolgens of u in aanmerking komt voor leerlingenvervoer en voor welke vergoeding.

Meer informatie over leerlingenvervoer

Deelvervoer

In Rhenen kunt u op verschillende manieren gebruik maken van deelvervoer. Dit betekent dat meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde vervoersmiddelen, zoals auto's en fietsen. Er zijn diverse aanbieders in Rhenen. Het delen van een auto of fiets is een flexibel, kostenbesparend en milieuvriendelijk. 

OV-fietsen 

Bij het NS-station kunt u een OV-fiets huren. Zo kunt u het laatste stukje van uw reis flexibel en gemakkelijk afleggen met de fiets. U heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig om een fiets te huren. 

OV-fiets huren

Greenwheels 

In Rhenen zijn op diverse plaatsen deelauto's van Greenwheels beschikbaar. U kunt zich aanmelden bij Greenwheels en daarna kunt u een auto reserveren. Dit kan ruim van tevoren of zelfs tot een half uur voor vertrek.

Reserveer een Greenwheels

SnappCar

Wilt u een auto huren in Rhenen? Denk eens aan de auto van de buren. Via SnappCar vindt u alle particuliere auto’s in de buurt die u voor een dag of langer kunt huren.

Huur hier een SnappCar