Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Rhenen (afgekort CJG) is dé plek waar ouders, verzorgers en professionals terecht kunnen met al hun vragen over gezond en veilig opvoeden en opgroeien van kinderen tot en met 18 jaar. Het CJG is onderdeel van de gemeente Rhenen. 

Het CJG werkt samen met allerlei organisaties, zoals de basisscholen, de huisartsen, het consultatiebureau, de kinderopvang, de leerplichtambtenaar en de (specialistische) jeugdhulpaanbieders. 

Wat doen we?

De gemeente Rhenen is verantwoordelijk voor jeugdhulp voor de inwoners van de gemeente, zoals hulp aan huis bij problemen in het gezin, opvoedondersteuning, gedragsproblematiek en specialistische jeugdhulp inzetten.

Ook als u bijvoorbeeld niet weet hoe u met uw zoon of dochter over onderwerpen als alcohol, drugs, pesten of seksualiteit praat. U kunt met al deze jeugdhulpvragen terecht bij het CJG. Soms is één gesprek al voldoende om uw vraag te beantwoorden. Lukt het niet om u direct antwoord te geven, dan kijken we samen met u naar wie uw vraag het beste kan beantwoorden. Dat kan het jeugdteam van de gemeente of een andere organisatie of instelling zijn.

In het CJG werken medewerkers met ervaring in de jeugdhulpverlening.

De medewerkers van het CJG zijn SKJ en/of BIG geregistreerd, dat zijn beroepsregisters voor jeugdprofessionals in Nederland. Daaraan kunt u zien dat de medewerkers ervaring, kennis en vaardigheden hebben om goede hulp te bieden.

Contactgegevens

Heeft u vragen, maakt u zich zorgen, wilt u iets bespreken waarover u niet zeker bent? Kom langs, bel of mail.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Adres: Nieuwe Veenendaalseweg 75, 3911 MG Rhenen

Telefoon: (0317) 617 072 

Mail: [email protected]

Telefonisch spreekuur

Wij zijn elke werkdag van 9.00 tot 12.00 telefonisch te bereiken. U kunt telefonisch ook een afspraak maken.