Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Buurtgezinnen zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen.

Naar de website van Buurtgezinnen

Voor vragen over pleegzorg kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Rhenen. 

Ook staat er veel informatie op de website van de landelijke organisatie Pleegzorg Nederland.

Naar de website Pleegzorg Nederland

Heeft u vragen over kindermishandeling of huiselijk geweld? Of kent u een kind dat misschien slachtoffer is van kindermishandeling? Dan kunt u bellen naar Veilig Thuis via  0800 2000. Dit landelijke nummer is gratis en altijd bereikbaar (24 uur per dag 7 dagen per week). U wordt doorgeschakeld naar een hulpinstantie in de gemeente Rhenen of omgeving.

Kijk voor meer informatie op onderstaande websites.

Als er direct gevaar dreigt, belt u natuurlijk het alarmnummer 112.

Naar de website van Veilig Thuis Naar de website over huiselijk geweld

De Jongerenraad Rhenen behartigt de belangen van jongeren in Rhenen. De raad geeft gevaagd en ongevraagd advies aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Naar de website van de jongerenraad Naar de Facebookpagina
Jonge kinderen

Over het Centrum voor Jeugd en Gezin Rhenen

We zijn er voor alle vragen over gezond en veilig opgroeien en opvoeden. Het CJG geeft hulp en zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen. Soms is meer gespecialiseerde zorg nodig, zoals pleegzorg, gezinstherapie of psychiatrische zorg. Daarvoor kunt u terecht bij zorgaanbieders in de regio.