Jeugdgezondheidszorg

In Rhenen wordt de Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0-18 jaar uitgevoerd door de GGD regio Utrecht.

Contactgegevens GGD regio Utrecht

Bellen: (033) 46 000 46, op werkdagen van 8:00 - 17:00 uur
Mailen: [email protected]
Inloopspreekuur: elke donderdag van 13:00 - 14:00 uur, Nieuwe Veenendaalseweg 53, Rhenen

U kunt de GGD bellen als u:

  • informatie wilt hebben over de Jeugdgezondheidszorg van de GGD regio Utrecht
  • een afspraak met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of assistente wilt maken of verplaatsen 
  • een vraag wilt stellen over de ontwikkeling (en opvoeding, verzorging, eten en drinken) van uw kind
  • een extra onderzoek of gesprek wilt aanvragen

Heeft u vragen over voeding, verzorging en opvoeding van uw kind en wilt u dit telefonisch bespreken? Neem contact met ons op, dan wordt u dezelfde dag teruggebeld door één van onze jeugdverpleegkundigen.

Naar de website van GGD regio Utrecht

Consultatiebureau

Bellen: (033) 46 000 46, op werkdagen van 8:00 - 17:00 uur
Langskomen op afspraak:

  • Rhenen: Nieuwe Veenendaalseweg 53
  • Elst: Tabaksweg 22

Op het consultatiebureau volgen artsen en jeugdverpleegkundigen de groei en ontwikkeling van uw kind tot 4 jaar en beantwoorden zij uw vragen. Ook kunt u er uw kind laten inenten tegen ziektes die ernstige gevolgen kunnen hebben.

Vaccinaties

In de eerste vier jaar krijgt uw kind op het consultatiebureau inentingen tegen de meest voorkomende infectie- en kinderziekten. Daarna voorziet het Rijksvaccinatieprogramma in nog twee inentingen: voor kinderen van 9 jaar vaccinatie tegen BMR (bof, mazelen, rode hond) en DTP (difterie, tetanus en polio) en ten slotte voor meisjes van 12-13 jaar twee inentingen tegen HPV (baarmoederhalskanker).

Met vragen kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar (030) 608 60 45 (op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 - 12.00 uur).

Op de website van de Rijksoverheid en van GGD regio Utrecht vindt u meer informatie.

Naar de website

Problemen in de ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich voortdurend, zowel lichamelijk als geestelijk als sociaal. Bij de meeste kinderen gaat dit zonder al te grote problemen. Bij sommige kinderen levert de ontwikkeling op enig moment vragen of zorgen op.

De GGD onderzoekt alle kinderen op verschillende leeftijden, om zo mogelijke problemen in het opgroeien tijdig op te sporen. Als er iets problematisch wordt gesignaleerd, denkt de GGD mee over mogelijkheden voor een oplossing.

Ouders en scholen kunnen ook zelf contact opnemen met de GGD als zij zich zorgen maken. De GGD kan dan extra zorg en begeleiding bieden.

Logopedie

Als uw kind moeite heeft met praten, kan logopedie helpen. Een logopediste houdt zich bezig met de spraak- en taalontwikkeling, mondgedrag, de stem en het gehoor. 

Logopediepraktijk Rhenen
Adres: Nieuwe Veenendaalseweg 51a, 3911 ME Rhenen
Tel. (0317) 617 259
E-mail: [email protected]

De praktijk bevindt zich op de tweede verdieping van het Zorgcentrum. Direct na de ingang kunt u rechts de trap op. Ook is een lift aanwezig.

Dyslexie

Als uw kind problemen heeft met lezen en spellen, kan het dyslectisch zijn. Meestal signaleert de school of uw kind dyslexie heeft.

Heeft u zelf het vermoeden dat uw kind dyslectisch is? Dan kunt u het beste bespreken met de leerkracht van uw kind wat voor onderzoek en verdere stappen er mogelijk zijn. Meer informatie is te vinden op de website achter de link hieronder.

Meer informatie over dyslexie