Visie op Rhenen 2035

Samen werken we aan de manier waarop we wonen, werken, leven, winkelen en recreëren in de gemeente Rhenen. In de Visie op Rhenen (ook wel: omgevingsvisie) staat één vraag centraal: hoe willen we dat Rhenen zich de komende jaren ontwikkelt? Wat zijn onze ambities en met welke opgaven willen we aan de slag?

Denk daarbij aan nieuwe woningen, ruimte voor bedrijven, bereikbaarheid, energietransitie, klimaatverandering, cultuur, leefbaarheid, gezondheid, et cetera. We kijken vooruit naar 2035.

Visie ‘Behoud ons Rhenen en maak het nog mooier’

Na een intensief participatietraject vroeg de gemeente u begin 2022 om te reageren op drie conceptvisies. Het college heeft met al uw reacties, en na verschillende gesprekken met de gemeenteraad, gewerkt aan één eindversie. Vorig najaar hebben overheidsinstanties, zoals de provincie en het waterschap, op deze visie gereageerd. Alle reacties zijn verwerkt in één concept eindvisie: ‘Behoud ons Rhenen en maak het nog mooier’.

Maak een afspraak voor het spreekuur als u vragen heeft

Heeft u een vraag over de tekst van de Visie op Rhenen of over de tekening? Maak dan een afspraak op het (digitaal) spreekuur. Deze spreekuurmomenten voor verheldering organiseren we eind januari en begin februari. Inschrijven kan via deze link. U kunt een afspraak maken door te bellen naar (0317) 681 681, vraag naar Pieter van der Veer.

De Visie ligt tot en met 22 februari ter inzage

Van 12 januari tot en met 22 februari ligt de visie ‘Behoud ons Rhenen en maak het nog mooier’ van de gemeente Rhenen ter inzage. Iedereen kan reageren.

De tekst is in deze periode in te zien bij de balie op het Huis van de gemeente (Nieuwe Veenendaalseweg 75, Rhenen). 

U kunt tot en met 22 februari 2023 reageren:

  • per e-mail naar rhenen2035@rhenen.nl
  • per brief naar Gemeente Rhenen, Postbus 201, 3910 AE Rhenen, o.v.v. Visie 2035
  • vul een reactieformulier in tijdens het spreekuur

Sfeerimpressie tekening

Van de Visie op Rhenen 2035 is een sfeerimpressie getekend. Deze tekening treft u bij de documenten onderaan deze pagina. Een geprinte versie kunt u bekijken in het Huis van de gemeente.