Gevonden en verloren voorwerpen

Bent u iets verloren? Dan kunt u via de website iLost zien of het bij de gemeente Rhenen is gebracht.

Gevonden voorwerpen bekijken via iLost

Gevonden voorwerp registreren

Heeft u iets gevonden? U kunt gevonden voorwerpen afgeven bij de balie van het Huis van de Gemeente. Het gevonden voorwerp wordt door de baliemedewerker geregistreerd in iLost. U kunt ook zelf een registratie doen in iLost. U bewaart het voorwerp dan thuis. 

Gevonden voorwerp melden via iLost

Verloren reisdocumenten en rijbewijzen

Een gevonden paspoort of identiteitskaart vernietigen wij direct. Dit is volgens de wet verplicht. Een als vermist geregistreerd document wordt zo snel mogelijk door ons als ongeldig geregistreerd en kan niet meer worden gebruikt. Dit kan niet meer worden teruggedraaid en er moet een nieuw document worden aangevraagd.

Rijbewijzen van inwoners van Rhenen sturen we naar de eigenaar op zolang deze niet als vermist geregistreerd staat. Vermiste rijbewijzen worden door de RDW of de gemeente zo snel mogelijk als vermist geregistreerd en zijn daarmee ook direct ongeldig. Dit kan niet meer worden teruggedraaid en er moet een nieuw rijbewijs worden aangevraagd.

Rijbewijzen van inwoners van andere gemeenten worden opgestuurd naar de RDW. Zij bepalen of u deze terug krijgt. U kunt in dat geval contact opnemen met de RDW via telefoonnummer (088) 008 74 47.