Onze trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Ongeveer drie weken van te voren heeft u een gesprek met de trouwambtenaar. Onze trouwambtenaar kan u wat beter leren kennen en praat de grote dag met u door.

U kunt op het meldingsformulier invullen door welke ambtenaar u het liefst wordt getrouwd. Soms kunnen we geen rekening houden met uw voorkeur.

Onze trouwambtenaren stellen zich voor...

Hallo, mijn naam is Cocky Drost en ik ben dol op de liefde. Zo dol zelfs, dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Naast trouwambtenaar ben ik namelijk relatietherapeut en ik heb mijn eigen praktijk.

Als BABS vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat jullie optimaal kunnen genieten van de ceremonie. Daarom maak ik graag vooraf even kennis met jullie via een voorgesprek. Dan kunnen jullie al je vragen aan mij stellen en kan ik jullie love-story opschrijven. En oh ja, natuurlijk wil ik ook graag weten hoe het huwelijksaanzoek is gegaan (of niet).

Mensen die ervoor kiezen om de rest van hun leven met elkaar te delen – dat is krachtig en kwetsbaar tegelijk. Daarom wil ik er graag samen met jullie een heel mooi en memorabel moment van maken.

Wie weet tot snel!

Liefs,

Cocky

"Hoi ik ben Con en trouwambtenaar. De huwelijksceremonie is één van de hoogtepunten en erg belangrijk op jullie mooie dag. Uiteindelijk draait het om het Ja- woord, dit moment moet onvergetelijk zijn. Daarom vind ik dus ook dat de ceremonie persoonlijk hoort te zijn en dat hier in een lach en een traan niet mogen ontbreken.

Tot ziens op een van onze mooie locaties in Rhenen."

Bruidspaar,

De eerste B van de BABS laat zien wat de functie is: bijzonder!

Het is een bijzondere eer om als BABS een trouwceremonie te leiden. Om ervoor te zorgen dat jullie samen met jullie familie en vrienden kunnen genieten van "een dag om nooit te vergeten".

Ik wil graag in de trouwceremonie jullie liefdesverhaal vertellen met een lach of een traan. En natuurlijk niet te vergeten, jullie als geliefden aan elkaar in het echt te verbinden. Elke keer weer vind ik het bijzonder als een bruidspaar het "ja" woord tegen elkaar zegt.

In een persoonlijk gesprek maak ik graag met jullie kennis.  Dit zodat ik ontdek wie jullie als persoon zijn en waarom juist jullie twee voor elkaar kiezen. We bespreken dan uiteraard jullie wensen en voorkeuren en samen zorgen we ervoor dat jullie trouwceremonie/geregistreerd partnerschap er een wordt om nooit te vergeten!

Het wordt jullie dag en ik wil hier graag een bijdrage aan leveren om hem nog specialer te maken!

Wat is daarop jullie antwoord?

Hartelijke groet,
Jeanet Loef

De gemeente Rhenen heeft een geweldig team trouwambtenaren.

Maar soms zijn er van die dagen, dan is iedereen druk aan het trouwen, met vakantie of op een andere manier bezet. Dan leg ik mijn normale werk neer en spring ik in als BABS.

Ik sluit dus niet zoveel huwelijken per jaar. Maar daar merken jullie niks van.

Of…misschien toch wel. Een huwelijksceremonie is voor mij ook uniek en ik doe mijn best en neem de tijd om er iets moois van te maken. Om de juiste woorden te vinden, de juiste snaar te raken en een sfeer te creëren waarin jullie centraal staan en waarin jullie jezelf zijn.

Het vertellen van jullie verhaal begint met een persoonlijk gesprek. Ik leer jullie kennen en jullie leren mij een beetje kennen. Vervolgens schieten jullie dagenlang door mijn hoofd.

Ik voel, vorm en kneed jullie woorden totdat er een mooie toespraak ontstaat.

Een persoonlijk verhaal over jullie liefde en de manier waarop jullie levens steeds meer samen komen. De inleiding voor het moment waarop jullie bruisende huwelijksdag letterlijk even stil staat, jullie als bruidspaar naast elkaar staan en in aandacht voor elkaar JA gaan zeggen tegen een liefdevolle verbinding met elkaar.

Een belangrijk moment op een bijzondere dag. Het blijft heel speciaal om hier deel vanuit te mogen maken.

Trouwen als ultieme verbinding

Dan is daar die dag dat jullie gaan trouwen! Je hebt er al maanden over nagedacht, van alles voorbereid en allerlei keuzes gemaakt.
Die dag staan jullie centraal en zijn de mensen om je heen die veel voor je betekenen. Misschien houd je er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan? Vind je het best spannend.

Maar hoe meer jullie zelf aangeven wat jullie willen op je trouwdag, hoe meer het echt jullie dag wordt.

Mijn naam is Paul Schoof. In het dagelijks leven ben ik psychosociaal therapeut, counselor, relatietherapeut, leertherapeut voor studenten, leefstijlcoach en..... met regelmaat mag ik BABS zijn (Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand).
Ik vind het een eer bruidsparen te mogen begeleiden tijdens de bruidsceremonie. 
Het is mijn uitdrukkelijk streven om deze gestalte te geven zoals jullie als aanstaand bruidspaar dat willen.
Door een vragenlijst vooraf en een interview stem ik dat af met jullie en neem desgewenst ook nog contact op met de ceremoniemeester. Trouwen, het is een belangrijk en uniek ritueel waarin je volledig tot je recht moet komen.

Graag ben ik met jullie tijdelijk even het "bruidsteam" zodat het voor jullie een onvergetelijk dag wordt!

Met vriendelijke groeten,

Paul Schoof Ba MHA,
katalysator

YESSS
Jullie gaan trouwen, jullie liefde bezegelen.
Wat een gevoel!
Een prachtige bevestiging van jullie liefde.
Gefeliciteerd!
Buiten dat, het is ook een heerlijk feestje, de liefde vieren!!!
En dan de trouwambtenaar…..
Superleuk om jullie trouwambtenaar te mogen kiezen.
Zoveel mogelijkheden, maar het belangrijkste is dat het goed voelt, dat jullie jezelf kunnen zijn, dat er een beetje ontspanning is, humor.
Jullie, centraal, op de dag van jullie leven.
Er volgen samen nog veel meer ‘dagen’ in jullie leven, maar deze dag is er één met een gouden randje.
Ik wil daar heel graag aan bijdragen.

Het contact en de ceremonie zullen losjes zijn, met natuurlijk ook de mooie formele momenten. De toespraak is mijn interpretatie van jullie verhaal, persoonlijk, gezellig, hartelijk, spontaan, romantisch …
Ik vind het heel bijzonder om deel uit te mogen maken van jullie dag, dat jullie je verhaal, je belevenissen willen delen.
Wie weet …. Tot snel!

Hartelijke groet,
Yvonne van Lokhorst

U kunt ook een benoemd, beëdigd en actief buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente kiezen.

Diegene moet de aanvraag  invullen met DigiD, plus kopieën toevoegen van een geldig ID-bewijs, het benoemingsbesluit van de gemeente waar de BABS werkzaam is en de beëdigingsakte.