Kinderburgemeester Rick van Laar

Kinderburgemeester Rick van Laar is sinds 19 september 2023 kinderburgemeester van Rhenen. Hij praat met de burgemeester en de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook is hij bij ceremoniële gelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas, de herdenking op 4 mei, Koningsdag of deelnemers toespreken bij de Avondvierdaagse.

De 10-jarige Rick zit in groep 7 van de Willem Teellinckschool in Achterberg. Zijn hobby’s zijn judo, voetballen en lezen. Ook zingt Rick in kinderkoor Obadja in Rhenen. Rick woont met zijn ouders en zusje Emma in Achterberg. Rick wil graag meedenken over wat belangrijk is voor kinderen in Rhenen.

Maak kennis met Rick

“Mijn naam is Rick van Laar, ik woon in Achterberg en zit in groep 7 van de Willem TeellinckschoolIk ben heel blij dat ik de nieuwe kinderburgemeester van Rhenen wordt. Het lijkt me erg leuk om bij activiteiten aanwezig te zijn zoals bijvoorbeeld Sinterklaas en de Dodenherdenking op 4 mei. Binnenkort mag ik al met de burgemeester mee naar Ouwehand voor het afscheid van de kleine panda. Ik vind het belangrijk dat kinderen veel bewegen, daar hoop ik als kinderburgemeester iets mee te doen. Ik ben erg geïnteresseerd in de politiek en ik hoop het aankomende jaar hier veel over te leren."

Heb je een vraag of een idee?

Of wil je meer informatie over het kinderburgemeesterschap? Neem contact op met Rick!

Terugblik vorige kinderburgemeester

Voor Rick was Nora van Kooten kinderburgemeester van Rhenen. Nora's jaar als kinderburgemeester zit er inmiddels op. Bekijk hier wat zij dit jaar zoal gedaan heeft (pdf, 1 MB). Dank je wel Nora! 

Waarom een kinderburgemeester?

De lokale politiek speelt voor kinderen soms dicht bij huis en heeft invloed op hun leefwereld. Tegelijkertijd is het betrekken van kinderen bij de politiek niet zo vanzelfsprekend. Het aanstellen van een kinderburgemeester is een laagdrempelige manier om jonge kinderen kennis te laten maken met de lokale politiek. Zo worden kinderen meer betrokken bij de gemeente, democratie en politiek.