Hond uitlaten

In Rhenen moet u binnen de bebouwde kom uw hond aan de lijn houden en een schepje of plastic zak bij u hebben om poep van uw hond direct op te ruimen. Alleen in speciale losloopgebieden mag uw hond zonder riem vrij rondlopen. Dit staat met borden aangegeven.

Poep opruimen

Voorkom ergernis in de buurt en ruim de poep van uw hond(en) op. Bij het Klant Contact Centrum van het Huis van de gemeente kunnen gratis afvalzakjes worden afgehaald voor het verzamelen en weggooien van hondenpoep.

Gepp hondentoiletten

In Rhenen hebben wij ook 27 hondentoiletten die Gepp heten. Bij de Gepps hangen zakjes die gebruikt kunnen worden om de hondenpoep op te ruimen. Deze zakjes kunt u ook kopen bij de supermarkt of dierenspeciaalzaak. Ze zijn biologisch afbreekbaar. De Gepp staat in verbinding met het riool. Gooi dus geen plastic, kattengrit of ander afval in de Gepps.

Opruimplicht

In heel de gemeente én op de losloopvelden geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Boa's controleren regelmatig en overtreding kan een boete opleveren.

Losloopgebieden

De losloopvelden in Rhenen, Elst en Achterberg zijn in veel gevallen omheind en er is vaak een Gepps hondentoilet om direct de poep weg te kunnen gooien.

Ook is er een losloopgebied op de Laarseberg, in de stadsbossen en bij Elst. Hier mag de hond los lopen, maar hij moet wel onder appel staan.