Kwintelooijen

Kwintelooijen is een oude zandgroeve tussen Rhenen en Veenendaal. Er komen meer dan 300 bijzondere planten- en diersoorten (zoals de rugstreeppad) voor. Een deel van Kwintelooijen is beschermd natuurgebied. Een ander deel is een dagrecreatieterrein, met een dagcamping en speelplaats. Wat mag er wel of niet op Kwintelooijen? 

Afspraken

Wandelen op Kwintelooijen? Dat kan. Op Kwintelooijen zijn gemarkeerde wandelingen van 1,5 en 3 kilometer. Blijft u wel op de wandelpaden? Dan houden we de natuur in stand. Op een deel van het terrein grazen Hereford-runderen. Komt u deze dieren tegen tijdens uw wandeling? Houd dan afstand. Voer of aai de dieren niet.    

Op Kwintelooijen zijn honden welkom, maar wel aan de lijn. Dat geldt voor het gehele gebied.

De kans op brand in het gebied is groot. Daarom mag u op Kwintelooijen niet roken, open vuur maken of een barbecue gebruiken.

Gaat u de uitdaging aan en komt u mountainbiken? Op Kwintelooijen is een mountainbikeroute van 2,7 kilometer. Koopt u wel het verplichte vignet? Voor € 7,50 kunt u een jaar lang fietsen. Meer informatie

Toegang en parkeren

Bij de ingang aan de Oude Veensegrindweg in Rhenen is een parkeerplaats. U bent het hele jaar welkom op Kwintelooijen van zonsopgang tot zonsondergang. Na zonsondergang sluiten we het terrein af.

Alleen in de periode van 1 april tot 1 oktober kunt u van het middelste gedeelte gebruik maken. In de winter moet dit terrein herstellen.

Iets organiseren

Bent u van plan iets te organiseren op Kwintelooijen? Meld dit bij de gemeente.

Voor een activiteit waarbij u maximaal 100 personen verwacht, vult u het formulier Melding Klein Evenement in.

Voor evenementen en activiteiten groter dan 100 personen, vult u het formulier Aanvraag Evenementenvergunning in. Doet u dit 8 weken voordat u het evenement gepland heeft? Dan hoort u op tijd of uw evenement/activiteit kan doorgaan.

Om de bestaande flora en fauna zoveel mogelijk te beschermen en te behouden op Kwintelooijen, zijn er regels opgesteld over het gebruik van dit gebied.

Nota Evenementenkaders Kwintelooijen

Blijft u niet alleen op Kwintelooijen, maar gebruikt u ook andere, omliggende bossen (Stadsbossen, Landgoed Prattenburg, Landgoed Remmerstein etc.) voor uw evenement/activiteit? Meld dit ook tijdig bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

Website Nat. Park Utrechtse Heuvelrug

Kosten

Naast de kosten (leges) voor het aanvragen van een evenementenvergunning, kan het zijn dat u huur moet betalen voor het gebruik van het terrein. Meer informatie over de leges leest u in de Verordening leges 2024 en meer informatie over de huur leest u in de Nota Evenementenkaders Kwintelooijen.