Verstopt riool ontstoppen

Is uw riool verstopt? Bel dan een rioolontstoppingsbedrijf, dat ook camerabeelden kan maken. Dit is nodig om vast te stellen waar de verstopping zit. Zit de verstopping in uw eigen riool? Dan zijn de werkzaamheden en kosten voor u. Zit de verstopping op openbaar gebied (gemeentegrond), dan zijn de kosten voor de gemeente.

Geeft het rioolontstoppingsbedrijf aan dat de verstopping in het gemeentelijke deel van het riool zit? Bel dan altijd de gemeente via (0317) 681 681 om te overleggen hoe verder. 

In onderstaande gevallen betaalt u de kosten altijd zelf: 

  • Als de verstopping op uw eigen terrein zit;
  • Als er geen camerabeelden zijn van de verstopping;
  • Als de verstopping op gemeentegrond blijkt te zitten en er daarover geen overleg met de gemeente is geweest (dit moet gebeuren voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd);
  • Als de verstopping veroorzaakt is door verkeerd gebruik van het riool. Bijvoorbeeld door spullen of materialen in het riool te gooien die daar niet thuishoren. Zo is het niet toegestaan om producten zoals olie, vet, verf, medicijnen en vochtige doekjes door te spoelen. Lees hier meer over welk afval wel of niet doorgespoeld mag worden.