Melding straatverlichting

Als de straatverlichting in uw straat het niet doet, meld dit dan direct via het online formulier bij Van Gelder Verkeerstechniek BV. Klik hiervoor op de knop hieronder. U kunt op de kaart inzoomen en één of meerdere lichtmasten op de kaart selecteren. 

Een storing in de verlichting van een achterpad bij sociale huurwoningen dient gemeld te worden bij Rhenam. 

Kapotte straatverlichting melden

Van Gelder zorgt dat de storing zo snel mogelijk opgelost wordt. Bovengronds kunnen zij dat zelf, maar voor ondergrondse storingen wordt Stedin ingeschakeld.

Spoed? Bel direct!

In geval van een calamiteit zoals een omgereden lichtmast dient direct gebeld te worden naar 088 – 115 4113Dit nummer is 24/7 bereikbaar voor spoed.

Wie lost de storingen op?

De gemeente Rhenen is eigenaar van alle lantaarnpalen (met uitzondering van verlichting van de achterpaden bij sociale huurwoningen). In opdracht van de gemeente voert Van Gelder Verkeerstechniek BV het beheer en onderhoud van de lantaarnpalen.

Waarom zijn er in het najaar veel storingen?

Regelmatig zijn er graafwerkzaamheden. Hierbij kunnen soms kabels per ongeluk beschadigen. Zo’n beschadiging wordt vaak pas later ontdekt als het vochtiger weer is en er kortsluiting ontstaat. Schade die in de zomer is veroorzaakt, levert vaak in het najaar pas de storing op. 

Waarom duurt het soms lang om een storing te verhelpen?

Van Gelder probeert de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Dit moeten zij doen binnen vijf werkdagen. Soms lukt dat niet omdat de oorzaak van de storing onduidelijk is of omdat het materiaal voor reparatie niet op voorraad is. Storingen aan de elektriciteitskabel of het schakelrelais worden verholpen door Stedin. Ook Stedin probeert de storing binnen vijf werkdagen te verhelpen. Soms is een speciale meetwagen nodig om het elektriciteitsnet door te meten. Deze speciale meetwagen moet worden ingepland, waardoor een oplossing langer kan duren.

Hoe komt het dat een storing op dezelfde plek vaker voorkomt?

Soms lijkt het of een storing is opgelost, maar valt de verlichting ’s avonds of een paar dagen later opnieuw uit. Als eerste oplossing bij een storing wordt de zekering vervangen en dan doet de verlichting het weer. Bij een tweede melding wordt er een iets zwaardere zekering geplaatst en voilà: de verlichting doet het weer Bij de derde keer wordt er een meetwagen ingepland. U kunt helpen om deze herhaalde storingen sneller te vinden door elke keer dat de verlichting het niet doet, dit te melden.

Waarom branden er soms overdag lampen?

Lampen branden soms overdag om storingen te vinden. Ook wordt de verlichting regelmatig aangezet als er graafwerkzaamheden in de buurt zijn. Als een kabel kapot gaat, merken ze dat direct en kunnen ze hem gelijk repareren.