Herinrichting Schoolweg - Elst

Het plein in de Schoolweg, voor de supermarkt en bakker, wordt opnieuw ingericht. Doel van de nieuwe inrichting is om de veiligheid en samenhang rond het plein met de winkels te verbeteren.

Schetsontwerp ’Centrumplan Elst’

Samen met de Dorpsraad Vereniging Dorpsbelang Elst (DVDE) zijn via een enquête en persoonlijk contact de wensen van bewoners verzameld. Een ontwerpbureau heeft samen met DVDE en bewoners een schetsontwerp gemaakt. In het schetsontwerp is de verkeerssituatie duidelijker, is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een logische verbinding tussen Het Bestegoed en het centrum.

Van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp

Het schetsontwerp is uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. Hierbij is de bovengrondse inrichting verder uitgewerkt en ook de ondergrondse inrichting (riool) is hierin meegenomen. Dit is gedaan door de werkgroep samen met de gemeente.

Werkzaamheden aan de Rijksstraatweg N225

De Provincie Utrecht wil werkzaamheden uitvoeren aan de Rijksstraatweg N255. Omdat de Schoolweg aansluit op de Rijksstraatweg stemmen de gemeente Rhenen en de provincie de werkzaamheden op elkaar af. Kijk voor informatie over de werkzaamheden aan de Rijkstraatweg op www.provincie-utrecht.nl/n225.

Planning

Wat Wanneer
Presentatie voorlopig ontwerp 24 juni 2024 in Het Bestegoed in Elst
  (inloop tussen 19:00 – 21.00 uur)
Opstellen definitief ontwerp najaar 2024
Aanbesteding eind 2024/begin 2025
Uitvoering 2025

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rens Wijnands. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel (0317) 681 622.