Herinrichting Paardenveld

De gemeente wil dat iedereen gezond en veilig kan leven in de gemeente. Goede en gebruiksvriendelijke wegen horen hierbij. Het Paardenveld is een veelgebruikte weg in Rhenen. Het is dus belangrijk dat deze weg goed en veilig gebruikt kan worden door iedereen. Daarom willen we nadenken over een nieuw ontwerp voor deze weg.

Het gaat om een nieuw ontwerp van de rotonde Utrechtsestraatweg tot de kruising met de Nieuwe Veenendaalseweg.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

Van jong tot oud: iedereen was uitgenodigd om mee te doen met het maken van een nieuw ontwerp. Met vijf groepen bewoners hebben we in juni en juli aan tafel gezeten, om hun wensen en ideëen op te halen voor de nieuwe inrichting van het Paardenveld. Deze wensen en ideëen hebben wij samen met hen verwerkt in vijf schetsontwerpen. Deze vijf schetsontwerpen zijn uitgewerkt door een ingenieursbureau en zijn onderaan deze pagina bij Downloads te vinden.

Bij deze schetsontwerpen hebben we ook een aantal opmerkingen geplaatst van onderdelen in het ontwerp die volgens de normen niet kunnen of niet wenselijk zijn.

Voorlopig ontwerp is in de maak

Naast de schetsontwerpen van de bewoners wordt er op dit moment door het ingenieursbureau gewerkt aan een voorlopig ontwerp. Dit is eind oktober gereed, waarna er op 9 november een inloopbijeenkomst wordt georganiseerd in het Huis van de gemeente. Hiervoor krijgen omwonenden later een uitnodiging.

Globale planning

Oktober 2023 Presenteren schetsontwerpen op de website
November 2023 Inloopavond presenteren van het voorlopig ontwerp
November 2023 Uitwerken voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp
December 2023 Besluit college van B&W over definitief ontwerp
In 2024 Volgt de aanbesteding en uitvoering

Meer informatie

Bij vragen of om u aan te melden voor de digitale nieuwsbrief over dit project, kunt u een e-mail sturen aan [email protected].