Wie wordt onze nieuwe burgemeester? Denk mee!

Categorieën

  • Praat en doe mee

Hans van der Pas is op 12 maart 2024 burgemeester geworden in gemeente Maashorst. Daarom gaan we op zoek naar een nieuwe burgemeester. Denkt u mee?

Corry van Rhee - Oud Ammerveld, de waarnemend burgemeester, blijft tot de nieuwe vaste burgemeester begint.

Wat is voor u belangrijk in een burgemeester?

We willen graag weten wat u belangrijk vindt in een nieuwe burgemeester. Vul daarom voor 2 april de vragenlijst in via www.moventem.nl/rhenen. En geef uw mening!

Het vinden van een nieuwe burgemeester

Dit duurt meestal acht tot tien maanden. Elke politieke fractie uit de gemeenteraad stuurt één vertegenwoordiger naar de zogenaamde vertrouwenscommissie. Deze commissie stelt een profielschets op. De commissie neemt uw input hierin mee. Een profielschets is een soort vacaturetekst voor de functie van burgemeester.  

Na sollicitatiegesprekken adviseert de vertrouwenscommissie de gemeenteraad over de kandidaten. De gemeenteraad draagt de beste kandidaat voor aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. De koning benoemt uiteindelijk de burgemeester officieel. Daarna beëdigt de Commissaris van de Koning de nieuwe burgemeester tijdens een speciale raadsvergadering.

Vragen?

Neem dan contact op met Kim Koopman via [email protected] of (0317) 681 681.

De vragenlijst liever op papier?

Stuur dan een mail naar [email protected]. Of bel Moventem via 0575 - 843 738. Zij sturen dan een exemplaar per post. Moventum is het onderzoeksbureau dat de vragenlijsten voor ons uitzet en verwerkt.