Vitens gaat een drinkwaterleiding vervangen

Categorie├źn

  • Werkzaamheden

Waterleidingmaatschappij Vitens gaat begin 2024 de drinkwaterleiding aan het Paardenveld en de Utrechtsestraatweg vervangen. Deze leiding is het afgelopen jaar meerdere keren kapotgegaan. Hierdoor is er veel overlast in de straat geweest en had een groot gedeelte van Rhenen tijdens de reparatie geen drinkwater.

Ingrijpende werkzaamheden

De werkzaamheden starten in de eerste week van januari en duren naar verwachting 22 weken. Deze tijd is nodig omdat het vervangen van een drinkwaterleiding een complexe klus is. Eerst wordt er een nieuwe leiding gelegd waarop de aanwonenden worden aangesloten. Daarna wordt de oude leiding afgekoppeld en verwijderd. 

Wat u merkt van de werkzaamheden

De stoep aan de Utrechtsestraatweg en een gedeelte van het Paardenveld worden opgebroken voor graafwerkzaamheden. De aannemer van Vitens zorgt ervoor dat alle woningen bereikbaar blijven. Het kan voorkomen dat er tijdelijk minder parkeergelegenheid is. Ook kan het zijn dat er minder waterdruk is. Vitens kondigt het vooraf aan, als er tijdelijk geen water wordt geleverd.

Meer informatie 

Kijk hier voor actuele informatie over de werkzaamheden bij u in de straat. Wilt u meer weten over Vitens? Klik dan hier. Voor vragen over de werkzaamheden bij u in de straat, kunt u contact opnemen met Vitens via 0800 0359