Gooi papier en karton in uw papiercontainer

Categorieën

  • Afval

Gooit u karton of papier weg? De inzamelaar neemt het papier en karton alleen nog mee als het in de papiercontainer zit. U kunt het natuurlijk ook zelf wegbrengen. 

In de gemeente Rhenen haalt Remondis het papier en karton op. Het is gevaarlijk voor de medewerkers om papier en karton los in de wagen te gooien. De wagen kan namelijk denken dat de medewerker een papiercontainer is. Daarom wordt papier en karton dat naast de container staat vanaf 22 april 2024 niet meer meegenomen.

Doe papier en karton altijd in de container

Doe papier en karton in uw eigen papiercontainer of in de ondergrondse papiercontainer. Zo voorkomt u dat uw papier aan straat blijft staan. Ook voorkomt u daarmee dat uw papier door de wijk waait en uw gegevens misschien op straat liggen. Daarnaast blijft papier en karton in de container droog en schoon. En alleen dan kan het goed hergebruikt worden.

Past het niet in de container? Breng het naar het Afvalbrengstation Remmerden 

Heeft u grote stukken karton die niet in de container passen? Breng dit dan naar het Afvalbrengstation Remmerden. Klik hier om een afspraak te maken.

Gratis papiercontainer omruilen voor grote maat 

Heeft u een kleine papiercontainer en wilt u liever een grotere papiercontainer? U kunt deze gratis omruilen. Klik hier om een melding te maken voor uw papiercontainer.