Rhenen doet mee met het NK Tegelwippen 2024!

Categorieën

  • Praat en doe mee
  • Activiteit

Yeah! Gemeente Rhenen doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 gaan we de strijd aan met andere gemeenten. Door zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen. Maar dat kunnen we niet alleen. Doet u ook mee? 

Doe mee met NK Tegelwippen 2024!

In ons land liggen veel tegels, maar te veel tegels kunnen voor problemen zorgen. Tegels zijn namelijk heel hard en laten geen water door. Omdat het vaak veel regent in Nederland, kan het water nergens naartoe. Het stroomt dan naar het riool. En als dat vol raakt bij hevige regenval, lopen de straten en kelders onder water.

Wat kunnen we doen?

We kunnen minder tegels gebruiken, tegels wippen en meer groen in onze tuinen zetten. Op die manier kan het water gemakkelijker in de grond zakken en de planten voeden. Dit is ook goed voor de bodemdieren en geeft verkoeling op warme dagen.

Iedereen kan meedoen! Als inwoner kunt u zelf een steentje bijdragen. Heeft u tegels in de tuin? En wilt u die vervangen door groen? Doe dan mee met het NK Tegelwippen. 

Spelregels

U kunt zelf de tegels hergebruiken, inleveren of meegeven aan onze tegeltaxi. Informatie over het inleveren van tegels en de tegeltaxi volgt nog.

Geef tegels een tweede leven

  1. Wat kunt u doen met het zand onder de tegels? Lees het op de website van NK Tegelwippen
  2. Welke planten passen het beste bij u in de tuin? En hoe gaat u te werk? Lees hier DIY tuintips.
  3. Hoe zorgt u dat het groen in uw tuin goed en sterk blijft? Lees hier alle bodemweetjes.
  4. Wilt u weinig onderhoud? Kies dan voor onderhoudsarme planten.
  5. Subsidie voor vergroeningsproject aanvragen? Kijk dan op de website van Groene Buurtbon