Laat ons weten hoe wij het afval moeten inzamelen

Categorie├źn

  • Duurzaamheid
  • Afval
  • Praat en doe mee

We hebben als doel om de hoeveelheid restafval te verminderen. Daarvoor is het nodig om de afvalinzameling te veranderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Voordat de gemeenteraad hier een besluit over neemt, willen we graag weten hoe u hierover denkt. 

We willen de hoeveelheid restafval verminderen van 126 kilogram per inwoner in 2023 naar 30 kilogram in 2030. Dit is belangrijk omdat grondstoffen steeds schaarser worden en er veel bruikbare grondstoffen in ons afval zitten. Minder restafval helpt ook de kosten laag te houden, omdat restafval verbranden duur is en steeds duurder wordt. Als inwoner betaalt u deze kosten via de afvalstoffenheffing. 

Vul de vragenlijst in en deel uw mening met ons! 

Uw antwoorden zijn waardevol. En helpen ons bij het adviseren van de gemeenteraad over de toekomstige manier van afval inzamelen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van uw antwoorden. U kunt meedoen tot en met donderdag 13 juni 2024. Het is anoniem. Vul hier de vragenlijst in.  

Vult u de vragenlijst liever op papier in?  

Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Of bel Moventem via 0575 843 738. Dat kan elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Zij sturen dan een exemplaar per post. Moventem is het onderzoeksbureau dat de vragenlijsten voor ons uitzet en verwerkt.