Fietscampagne Doortrappen moedigt senioren aan langer gezond, sociaal en zelfstandig te blijven

Categorieën

  • Activiteit

Donderdag 11 april zijn we samen met de provincie Utrecht gestart met Doortrappen in Rhenen. Dit is een plan met als doel dat senioren veilig, plezierig en comfortabel gaan en blijven fietsen. Daardoor blijven ze langer gezond, sociaal en zelfstandig.  

Doortrappen is een landelijk programma dat provincie en gemeente samen uitvoeren met lokale partners. Wij werken samen met Sportservice de Vallei, Fietsersbond Rhenen en Welzijn Rivierstroom. Er zijn allerlei activiteiten ontwikkeld die allemaal helpen de vaardigheden en het vertrouwen van ouderen op de fiets te verbeteren, zodat ze dit langer en veiliger kunnen doen. Daar willen we lokaal mee aan het werk.

Hans Boerkamp, wethouder van de gemeente Rhenen, opende de startbijeenkomst. Hij vertelt: ‘Als gemeente kijken wij uit naar een positieve samenwerking met de provincie en onze lokale partners om Doortrappen tot een succes te maken. We gaan dit jaar aan de slag met de eerste bijeenkomsten. Maar geïnteresseerden kunnen nu al contact opnemen, ook als ze willen bijdragen met een activiteit voor Doortrappen.’

Meer informatie

Wilt u meedoen aan Doortrappen of een activiteit organiseren? Dan nodigen we u van harte uit contact met ons op te nemen via telefoonnummer (0317) 681 681 of via e-mail [email protected].