Financiële tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties

Categorieën

  • Sociaal

Bent u een vrijwilligersorganisatie in onze gemeente? Dan komt u in aanmerking voor een eenmalige financiële tegemoetkoming. Hiermee willen wij u tegemoet komen in de gestegen kosten van de afgelopen tijd, zoals de energiekosten. U kunt deze financiële tegemoetkoming eenmalig aanvragen over het jaar 2023 via een subsidieregeling. Dit kan vanaf 13 juli tot en met 15 september.

We hebben verschillende signalen ontvangen over de gestegen kosten, waardoor vrijwilligersorganisaties in financiële problemen zouden kunnen komen. Daarom is er een onderzoek uitgevoerd onder vrijwilligersorganisaties naar de problemen die zij ervaren door de gestegen kosten. Op basis van dit onderzoek is er besloten om vrijwilligersorganisaties tegemoet te komen met een bedrag van maximaal € 2.500,-.

Aanvragen van de tegemoetkoming

Als vereniging of stichting zonder winstoogmerk kunt u van 13 juli tot en met uiterlijk 15 september 2023 de tegemoetkoming aanvragen. Klik hier voor het aanvraagformulier. Lees hier de criteria en voorwaarden voor deze subsidieregeling.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Marjolein Foppen via [email protected] of bel naar (0317) 681 681.