Geld voor herstellen gevels Delftse School stijl

Categorieën

  • Ondernemers

We willen de historische kern van Rhenen behouden én nog mooier maken. In de Erfgoedvisie 2023 staat de ambitie om zoveel mogelijk gebouwen in de Delftse School-stijl te herstellen. Dit willen we als gemeente stimuleren. Bent u pandeigenaar van een ‘Delftse School-pand’ en wilt u de voorgevel herstellen in de oorspronkelijke stijl? Dan kunt u hiervoor geld aanvragen.

Herstel gebouwen in de stijl van de Delftse school

Met het vaststellen van de Erfgoedvisie is er, de komende 3 jaar, een budget van €20.000,- per jaar beschikbaar. U komt als pandeigenaar in aanmerking voor een bedrag, als u de gevel van uw pand wilt herstellen. Het bedrag dat u krijgt is afhankelijk van de totale kosten van de renovatie. 

Duidelijke bijdrage aan het karakter van Rhenen

We proberen de gebouwen op te knappen in deze stijl. De bouwstijl levert een duidelijke bijdrage aan het karakter van Rhenen. In het winkelgebied zijn nog een aantal Delftse School gebouwen aanwezig. Deze stijl is mogelijk ook voor u van toepassing. 

De commissie Omgevingskwaliteit controleert voorgevel 

Het bedrag dat voor iedere aanvrager beschikbaar is, hangt af van alle kosten van het opknappen. De commissie Omgevingskwaliteit controleert aanpassingen aan de voorgevel

Neem contact op bij vragen

Heeft u vragen over mogelijkheden voor uw gebouw? Of wilt u weten wat u moet doen? Neem dan contact op met Lea van Son via [email protected]