Betalingsachterstand of oplopende schulden?

Categorieën

  • Ondernemers

Coronacrisis, energiecrisis, hoge inflatie, personeelstekort, het zijn geen makkelijke tijden. Heeft u als ondernemer moeite om de financiën goed rond te krijgen? Lopen de betalingsachterstanden op of dreigen er zelfs schulden te ontstaan?

Aarzel dan niet en zoek contact!

Er kunnen zich ook andere omstandigheden voordoen waardoor het ondernemen ineens minder goed gaat. Bijvoorbeeld door ziekte, scheiding of overlijden van een dierbare. Een goed begin is in ieder geval om contact te zoeken. Ook als u twijfelt waar u terecht kunt. In dit bericht leest u meer over de verschillende loketten, hulp en ondersteuning.

U kunt gebruik maken van ondersteuning en hulp van de gemeente. Er zijn twee mogelijkheden. Goed om te weten; er is sprake van onderlinge samenwerking om u goed te helpen. Dus als het nodig is worden er lijntjes gelegd met andere organisaties die iets voor u kunnen betekenen. Uiteraard gaat alles in overleg met u.

Bbz: Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen

Deze regeling biedt u inkomensondersteuning en hulp bij onder andere schulden, levensvatbaarheid van uw bedrijf en heroriëntatie. Op www.krijgikbbz.nl checkt u of u voor deze regeling in aanmerking komt. De gemeente Veenendaal voert deze regeling uit voor de gemeente Rhenen. U vraagt de Bbz dus aan bij de gemeente Veenendaal. Zij zijn telefonisch bereikbaar op maandag en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur via (0318) 538 538.

Budgetloket

Het budgetloket biedt hulp bij beginnende schulden. Zowel schulden die u persoonlijk heeft als schulden behorende bij uw onderneming. Bij de laatste soort schulden werken ze vaak samen met de Bbz-consulent en waar nodig met organisaties met specifieke vaardigheden en expertise. Het budgetloket wordt door de gemeente Veenendaal uitgevoerd voor de gemeente Rhenen. U belt dus naar Veenendaal. Het Budgetloket is dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via (0318) 53 88 30. Of stel uw vraag via e-mail aan [email protected]

Als u privé niet meer kunt rondkomen

Als ondernemer bent u vaak gericht op uw onderneming. En het kunnen betalen van uw werknemers. Soms komt het voor dat u met privégeld het bedrijf overeind moet houden en daardoor privé klem komt te zitten. Weet dan dat er ondersteuningsmogelijkheden zijn die u kunnen helpen. U kunt verschillende regelingen aanvragen als u drie maanden of langer onvoldoende inkomen heeft. Nog geen drie maanden onvoldoende, maar wel in de knoop? Neem dan ook contact op. Kijk hier voor meer informatie of bel met Bureau Minimaregelingen via (033) 30 35 460.

Vindt u de stap naar de gemeente te groot? Of aarzelt u of en zo ja welke hulp u nodig heeft? Er zijn landelijke organisaties waar u, in eerste instantie vaak anoniem,  terecht kunt. Deze organisaties bieden online hulp door middel van online checks die u kunt doen en door het bieden van informatie en advies. Daarnaast bieden deze organisaties ook ondersteuning via telefoon en persoonlijke gesprekken en soms zelfs ook begeleiding.

Deze organisaties weten, als het nodig is, waar en welke hulp de gemeente kan bieden en kunnen u dan doorverwijzen. Andersom, als u bij de gemeente aanklopt kan het ook zijn dat een van deze partijen betrokken wordt bij het ondersteunen bij het oplossen van uw vraagstuk. Dat gaat uiteraard altijd in overleg met u.

Deze organisaties zijn:

Geldfit zakelijk is onderdeel van Geldfit. Geldfit is een landelijke organisatie die samenhangt met de Nationale Schuldhulproute. Zij bieden inwoners en ondernemers in Nederland gratis hulp aan met online tools, informatie en advies, de mogelijkheid voor anonieme chatgesprekken, telefonische gesprekken en doorverwijzing.

Dit is een initiatief van het IMK. De website biedt online tools en informatie en advies. Heeft u behoefte aan bedrijfsadvies en ondersteuning? Plan dan een gratis advies gesprek. Doel is voorkomen dat u als ondernemer te laat bent en een faillissement niet meer te voorkomen is.

Over Rood is een landelijke organisatie met regionale vestigingen. De vestiging voor onze regio zit in Veenendaal. Over Rood is een organisatie door en voor ondernemers, waarbij gewerkt wordt met (getrainde) maatjes die aan u gekoppeld worden. Bij Over Rood helpen ondernemers elkaar bij een (door)start, aflossen van schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Zo werkt u samen met andere ondernemers aan een financieel gezonde toekomst. De kosten zijn € 20,- per maand, exclusief BTW.