Openbare laadpaal

Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig. Daarom stimuleert de gemeente Rhenen het elektrisch rijden graag. Als er meer laadpalen in de gemeente staan, wordt het aantrekkelijker om elektrisch te gaan rijden. We zijn dus heel blij met inwoners die een openbare laadpaal aanvragen

Wanneer kunt u een openbare laadpaal aanvragen?

  • U bent inwoner van de gemeente Rhenen of u werkt hier tenminste 18 uur per week.
  • U bezit een elektrische of hybride auto of motor, met een elektrische actieradius van minimaal 50 km (of u kunt aantonen dat u deze heeft besteld).
  • U kunt geen oplaadpunt op eigen terrein laten plaatsen.
  • Het aanvragen en plaatsen van de oplaadpaal kost u niets. U betaalt alleen kosten voor het opladen.
  • Als er een nieuwe oplaadpaal komt, komt deze op grond van de gemeente.
  • Iedereen mag de nieuwe laadpaal gebruiken.

Een openbare laadpaal aanvragen kan via onderstaande website. 

Laadpaal aanvragen

Samenwerking met MRA-Elektrisch

Gemeente Rhenen werkt samen met MRA-Elektrisch (MRA-E) voor het plaatsen van laadpunten in Rhenen, Elst en Achterberg. Binnen het project MRA-Elektrisch werken overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van publieke oplaadpunten te realiseren.

Waar staan al laadpalen?

Op de laadkaart van MRA-Elektrisch vindt u de publieke palen in uw omgeving en krijgt u een beeld van de laadlocaties die in ontwikkeling zijn. Als uw verzoek is geaccepteerd, verschijnt deze ook op de laadkaart.

Klik hier voor de laadkaart van Rhenen

Hoe gebruikt u de laadpaal?

Bij een openbaar oplaadpunt is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto's. U herkent de oplaadpunten aan het speciale bord. U parkeert hier om uw auto op te laden en daarna zoekt u een andere parkeerplaats.

Laadpas

Voor het opladen van een elektrische auto bij een (semi) openbare laadpaal heeft u een laadpas nodig. Met het toenemende aantal laadpalen in Nederland neemt het aantal verschillende laadpassen ook toe. De verschillende laadpassen bieden een verschillend starttarief en tarief per kWh stroom. Ook zijn er laadpassen mét en zonder abonnement.

Op Laadpaswijzer.nl kunt u de verschillende laadpassen met elkaar vergelijken en kijken welke laadpas het beste past bij uw verbruik.