Zilveren Cuneraspeld aanvragen

Vanaf 2023 kunnen inwoners van de gemeente Rhenen in aanmerking komen voor de Zilveren Cuneraspeld. Deze is bedoeld als extra waardering voor inwoners die zich bijzonder verdienstelijk voor de samenleving hebben ingezet.

Het kan zijn dat iemand al een Koninklijke Onderscheiding (lintje) heeft ontvangen of hier niet voor in aanmerking komt of wil komen. Het kan om een vrijwilliger gaan, maar ook iemand die iets speciaals heeft gedaan, bijvoorbeeld als ondernemer of vanuit een maatschappelijke organisatie.

Criteria

Een inwoner van 18 jaar en ouder uit de gemeente Rhenen komt in aanmerking voor de Zilveren Cuneraspeld als hij/zij/hen zich langdurig, op een unieke, waardevolle, opvallende en/of impactvolle wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rhenense samenleving.

Inwoners kunnen hiervoor mensen aandragen. De beoordeling en keuze wordt gedaan door de burgemeester en de kabinetschef. De speld kan worden uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie of op een ander moment in het jaar.

Het proces

Nominatie

Wilt u iemand nomineren voor een Zilveren Cuneraspeld? Mail naar [email protected]. De kabinetschef mailt u dan een formulier om de motivatie en overige informatie te sturen. Ook kan het zijn dat dan blijkt dat de nominatie niet binnen de criteria valt, dit hoort u dan ook.

Beoordeling van de nominaties

Dit gebeurt door de burgemeester en kabinetschef. De voordracht wordt door een collegebesluit bekrachtigd.

Uitreiking

De burgemeester reikt de Zilveren Cuneraspeld uit in het Huis van de gemeente of op locatie.