Afval inzamelen

De gemeente haalt GFT-afval, restafval, PMD en oud papier en karton gescheiden op. U kunt, op afspraak, bij het afvalbrengstation Remmerden met een afvalpas zelf huishoudelijk afval inleveren dat u niet met de inzamelingen aan huis kunt meegeven. 

U maakt gebruik van minicontainers en/of ondergrondse containers in uw wijk.

  • groene container (140 liter) voor het GFT-afval (Groente, Fruit en Tuinafval)
  • grijze container (240 of 140 liter) met blauwe deksel voor oud papier
  • grijze container  (240 of 140 liter) voor het restafval
  • plastic zakken voor PMD-afval (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankkartons)

Haal er uit wat er in zit

In de gemeente Rhenen scheiden we ons afval. Dat doen we goed, maar het kan nog beter.

Jaarlijks gooien we nog per persoon 187 kilo afval in de grijze bak. Hiervan is 63% geen restafval, maar bestaat voor een groot deel uit GFT, plastic en papier. De hoeveelheid restafval willen we terugbrengen naar maximaal 100 kg. Daarom vragen we inwoners om afval beter te scheiden.

Van afval naar grondstof
Afval dat we scheiden kan opnieuw gebruikt worden. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen. Afval scheiden is dus beter voor ons milieu.

Minder restafval verbranden 
Wat wordt verbrand, zijn we voor altijd kwijt. Bovendien kost verbranden veel geld. Over iedere kilo restafval die verbrand wordt, betaalt de gemeente belasting. Via de afvalstoffenheffing betaalt iedereen daaraan mee. Door afval beter te scheiden zorgt u ervoor dat er minder hoeft te worden verbrand.

Lees verder in de folder: Afval scheiden doen we samen (pdf, 4 MB).

Vragen?

Heeft u vragen over het scheiden van afval?
Onze afvalcoach helpt u graag met uw vragen over het scheiden van afval. Via het contactformulier stelt u uw vraag makkelijk en rechtstreeks.
Mailen kan ook via afvalcoach@rhenen.nl of bel naar (0317) 681 681.

Vraag en antwoord afval scheiden
Beter samen afval scheiden: dat kan alleen als we ook weten hoe we dat kunnen doen. Bekijk het overzicht van vragen en antwoorden.  (pdf, 221 KB)

Staat uw vraag er niet bij? Heeft u een vraag of een klacht over de inzameling van afval? Dan kunt u die indienen via het online contactformulier. 

Contactformulier