Preventieakkoord

Een gezonder en gelukkiger leven, dat is onze missie! Sinds mei 2021 kent de gemeente Rhenen een lokaal Preventieakkoord. Diverse verenigingen, sportclubs, scholen, kerken, supermarkten, welzijnswerkers en inwoners van de gemeente Rhenen hebben hierin afspraken gemaakt om een gezonder en gelukkiger leven te stimuleren. 

We richten ons op: mentale gezondheid, tegengaan van eenzaamheid, stimuleren van gezond gewicht, verminderen van middelengebruik (alcohol, roken, drugs) en het goed omgaan met sociale media. 

Heeft u een idee?

Heeft u een idee om mensen om u heen, in uw buurt of in onze gemeente, gezonder en gelukkiger te maken? U kunt nu bij ons budget aanvragen om uw idee tot uitvoer te brengen!

Voorbeelden zijn:

  • Wandelgroepen opzetten
  • Opzetten van kookclubs gezond eten
  • Organiseren van activiteiten spel & beweging
  • Voorlichting over sociale media
  • Koffie en thee inloop

Wij denken graag met u mee! Alle idee├źn, kleine en grote, zijn welkom.

Download hier een aanvraagformulier voor een subsidie (pdf, 145 KB)

U kunt het formulier digitaal invullen en e-mailen naar [email protected], of printen en invullen. Neem bij vragen contact met ons op via [email protected] of bel (0317) 681 681 en vraag naar Inge Veenman of Baukje Reynders. 

In de bijlage hieronder vindt u het Preventieakkoord. Wilt u zich als organisatie of vereniging bij ons aansluiten? Ook dan horen wij het graag.

Bekijk het Preventieakkoord (pdf, 980 KB)