Preventieakkoord

Een gezonder en gelukkiger leven, dat is onze missie! Sinds mei 2021 kent de gemeente Rhenen een lokaal Preventieakkoord. Diverse verenigingen, sportclubs, scholen, kerken, supermarkten, welzijnswerkers en inwoners van de gemeente Rhenen hebben hierin afspraken gemaakt om een gezonder en gelukkiger leven te stimuleren. 

We richten ons op: mentale gezondheid, tegengaan van eenzaamheid, stimuleren van gezond gewicht, verminderen van middelengebruik (alcohol, roken, drugs) en het goed omgaan met sociale media. 

Heeft u een idee?

Heeft u een idee om mensen om u heen, in uw buurt of in onze gemeente, gezonder en gelukkiger te maken? U kunt nu bij ons budget aanvragen om uw idee tot uitvoer te brengen!

Voorbeelden zijn:

  • Wandelgroepen opzetten
  • Organiseren van bijeenkomsten om samen te koken
  • Voorlichting over sociale media
  • Koffie en thee inloop

Wij denken graag met u mee! Alle idee├źn, kleine en grote, zijn welkom. Neem contact met ons op via  preventie@rhenen.nl of bel de gemeente via het algemene telefoonnummer  (0317) 681 681 en vraag naar Marion Buijser of Baukje Reynders. 

In de bijlage hieronder vindt u het Preventieakkoord. Wilt u zich als organisatie bij ons aansluiten? Ook dan horen wij het graag.

Bekijk het Preventieakkoord (pdf, 980 KB)