Wandelpaden Buitenomme

Het wandelpad Buitenomme is populair bij wandelaars. De kwaliteit van dit pad is op plekken slecht en aan vervanging toe. Daarom zijn er werkzaamheden om het pad te verbeteren.

Buitenomme bestaat uit een oostelijk en een westelijk deel. Het oostelijke deel ligt tussen de Rijnstraat en Schoutenboomgaardweg. Het westelijke deel gelegen tussen de Veerweg en de Rijnstraat.

Werkzaamheden

De kwaliteit van de verharding op de paden is slecht. Het huidige asfalt op het oostelijk deel wordt helemaal vervangen door klinkers. Het westelijke deel gaat voor het grootste gedeelte van asfalt naar klinkers. En deel van het westelijke deel blijft asfalt.

Planning

Vanaf september 2022 worden de werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor is het gebruik van de paden beperkt of niet mogelijk. We maken kant voor kant af. Er wordt begonnen met het oostelijk deel.

Na 1 oktober worden de werkzaamheden gestopt. Dit is vanwege regelgeving vanuit het Waterschap, omdat we in het hoogwaterseizoen niet aan de dijk mogen werken. Dit geldt tot 1 april 2023. Als de werkzaamheden nog niet voor oktober klaar zijn, hervatten we deze na die periode.