Herinrichting Franseweg

De riolering in de Franseweg wordt vervangen. Gelijk met het vervangen van de riolering nemen we maatregelen om wateroverlast te voorkomen. Ook richten we de weg opnieuw in. Het nieuwe ontwerp maakten we samen met de bewoners en gebruikers.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Verseveld uit Elst. Het werk wordt verdeeld in 9 fasen. Er wordt gewerkt van kruispunt tot kruispunt, waarbij maximaal 1 kruispunt is afgesloten. De aannemer start aan de Houweg, tot en met de splitsing met de Paardenkop. 

Rioleringsplan

Er komen in de nieuwe situatie twee buizen. Een buis voor het vuilwater en een infiltratiebuis voor het regenwater. Het regenwater zakt straks via de infiltratiebuis weg in de grond. Voor deze extra buis (met een doorsnede van 80 cm) is ruimte nodig. Daarbij houden we rekening met kabels en leidingen in de grond. Op enkele plaatsen moeten we een kabel of leiding verleggen.

Planning

  • November 2021 - start werkzaamheden*
  • Zomer/najaar 2022 - werk klaar

* Bewoners ontvangen - per fase - een nieuwsbrief als de werkzaamheden starten.

Ruime belangstelling voor afkoppelen

In september en oktober 2020 hebben de afkoppelcoaches de laatste bewoners bezocht. Zij gaven de bewoners informatie over het afkoppelen. Ook gaven zij advies over hoe bewoners nog slimmer om kunnen gaan met regenwater.

54 regentonnen en 86 woningen afkoppelen

Er zijn 54 regentonnen geplaatst. 28 woningen waren al afgekoppeld. Tijdens het werk in de straat wordt straks bij nog eens 86 woningen de regenpijp afgekoppeld. Een mooi resultaat! Dit zorgt straks voor minder wateroverlast.

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met: