Kinderburgemeester Waled Al Deyar Bakrle

Kinderburgemeester Waled Al Deyar Bakrle praat met de burgemeester en de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook is hij bij ceremoniële gelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas, de herdenking op 4 mei, Koningsdag of het openen van het China Light Festival in Ouwehands Dierenpark.

Maak kennis met Waled

"Mijn naam is Waled Al Deyar Bakrle, ik ben 11 jaar en ik zit op de Ericaschool in groep 7. Mijn hobby’s zijn voetballen en lezen en ik zit op karate. Ik kom uit Syrië en woon al bijna 5 jaar met mijn ouders en zusje in Rhenen. Vanaf eind september ben ik officieel de nieuwe kinderburgemeester van Rhenen."

Heb je een vraag of een idee? Of wil je meer informatie over het kinderburgemeesterschap? Neem contact op met Waled!

Waarom een kinderburgemeester?

De lokale politiek speelt voor kinderen soms dicht bij huis en heeft invloed op hun leefwereld. Tegelijkertijd is het betrekken van kinderen bij de politiek niet zo vanzelfsprekend. Het aanstellen van een kinderburgemeester is een laagdrempelige manier om jonge kinderen kennis te laten maken met de lokale politiek. Zo worden kinderen meer betrokken bij de gemeente, democratie en politiek.