Kinderburgemeester Nora van Kooten

Kinderburgemeester Nora van Kooten praat met de burgemeester en de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook is zij bij ceremoniële gelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas, de herdenking op 4 mei, Koningsdag of deelnemers toespreken bij de Avondvierdaagse.

De 11-jarige Nora zit op de Cuneraschool in groep 8. Daar is zij leerling-mediator. Dat betekent dat zij bemiddelt bij conflicten die tijdens het spelen in de pauze ontstaan. Haar grote hobby is turnen.

Maak kennis met Nora

“Hallo Allemaal, ik ben Nora van Kooten uit Rhenen en ben de opvolger van Waled. Komend jaar zal ik kinderburgemeester zijn van Rhenen, Elst en Achterberg. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen in onze gemeente gehoord worden en meetellen, zodat niemand achterblijft! Het maakt niet uit of je een handicap hebt, minder goed kan leren of niet veel geld hebt, want iedereen is gelijk! En daar wil ik me voor inzetten. Ook wil dat iedereen veilig naar school kan fietsen of lopen. En speeltuinen voor kinderen van alle leeftijden, want bewegen is gezond! Ik heb er super veel zin in en hoop er een mooi jaar van te maken, samen! Want samen blijft niemand achter!”

Heb je een vraag of een idee?

Of wil je meer informatie over het kinderburgemeesterschap? Neem contact op met Nora!

Waarom een kinderburgemeester?

De lokale politiek speelt voor kinderen soms dicht bij huis en heeft invloed op hun leefwereld. Tegelijkertijd is het betrekken van kinderen bij de politiek niet zo vanzelfsprekend. Het aanstellen van een kinderburgemeester is een laagdrempelige manier om jonge kinderen kennis te laten maken met de lokale politiek. Zo worden kinderen meer betrokken bij de gemeente, democratie en politiek.