Winnende partij bekend voor bouw van nieuw multifunctioneel gebouw (MFG) in Rhenen

De gemeente heeft afgelopen periode partijen uitgenodigd om een plan in te dienen voor het ontwerp, de bouw en het beheer van het nieuwe MFG in Rhenen. Het consortium (samenwerking) Sportfondsen en de Wind Design & Build heeft de aanbesteding gewonnen. De gemeente Rhenen realiseert een nieuw multifunctioneel gebouw (MFG) voor Rhenen. Het MFG vervangt de Westpoort en sportcomplex ‘t Gastland. Hiervoor komt één gezamenlijke centrum aan de Groeneweg – op locatie van ‘t Gastland.

Goede scores

Het plan scoort in het bijzonder goed op duurzaamheid, activiteitenaanbod, architectuur en stedenbouwkundige inpassing. Het MFG krijgt een sporthal, zwembad met stoombad en sauna, fitnessruimte, en ruimten voor maatschappelijke activiteiten.

Planning van de bouw

Vanaf halverwege 2023 neemt Sportfondsen het beheer van ‘t Gastland over. Daarna kan gestart worden met de bouw. De bouw verloopt in fasen. Hierdoor is de sporthal gedurende een periode van de bouw gesloten. De ontwikkelaar kijkt samen met de gemeente en de huurder (gebruikers) naar alternatieven voor die periode. De voorlopige planning is dat in 2025 het hele nieuwe gebouw en terrein is gerealiseerd.

De plannen worden begin april gepresenteerd aan de omwonenden en aan de gebruikers van de Westpoort en ‘t Gastland. Na de presentatie wordt meer informatie over de plannen ook op de gemeentelijke website geplaatst.