Winnaars regentonactie bekend!

Ruim 30 inwoners stuurden foto’s in van hun tuin of balkon. Uit alle inzendingen was het moeilijk kiezen. Mevrouw Pinkster, de heer en mevrouw Papma en de heer Kreuger zijn de drie winnaars geworden. Zij ontvingen een houten regenton met de skyline van Rhenen op 7 oktober uit handen van wethouder Bert Fintelman.

Begin deze maand vroegen we inwoners om foto´s in te sturen van hun tuin of balkon. De tonnen werden ter beschikking gesteld door het waterschap, dat dit jaar viert dat ze 900 jaar bestaat. Naast het logo van Rhenen staat op de ton een prachtig gedicht van André van Zwieten.

Steeds vaker zijn er flinke regenbuien. Dat kan soms best veel overlast veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat het regenwater makkelijk weg kan lopen. Op de ingezonden foto’s zagen we tuinen met veel verschillende planten. Bewoners hadden de tegels eruit gehaald en vervangen voor groen. Een goede manier om ervoor te zorgen dat het regenwater in de bodem kan zakken. Ook hadden veel bewoners gekozen voor het afkoppelen van water.

De regenton is een mooie aanvulling op een klimaatvriendelijke tuin. Met een regenton kan ook bij kleine regenbuitjes al snel vele tientallen liters water opgevangen worden. Handig om op een later moment de planten mee water te geven.