Win met je klas een uitje naar de Ouwehands Dierenpark

Op 1 maart start de eerste klassencompetitie van HackShield! De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud Cyber Agents. Zij leren zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen cybercriminaliteit. In de gemeenten Rhenen, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Renswoude spelen de scholen tegen elkaar om de winst. De meest cyberveilige klas wint een compleet verzorgd schoolreisje naar Ouwehands Dierenpark op 15 juni.

De klassencompetitie

De politie en burgemeester Hans van der Pas roepen alle kinderen op: “Word Cyber Agent en houdt Rhenen cyberveilig”. Via HackShield in de Klas zijn klassikaal punten te verdienen. De lessen duren 30 tot 45 minuten. Aan het einde van de les krijgt de leerkracht een code. Daarmee kunnen leerlingen via hun eigen account aansluiten bij hun klassenteam. Ze kunnen dan zelf met HackShield aan de slag om extra punten te scoren voor de klas. Meespelen kan tot en met 31 mei. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt door de politie en burgemeester.

Aanmelden scholen

De basisscholen hebben een brief en filmpje ontvangen. Daarin dagen de politie en burgemeester Hans van der Pas de basisscholen uit om mee te doen. Voor scholen is een informatiepakket te vinden op www.joinhackshield.nl/klassencompetitie