Wethouder Hans Boerkamp kondigt vertrek aan

Vandaag maakte wethouder Hans Boerkamp bekend dat hij per september stopt als wethouder in de gemeente Rhenen. Hans gebruikt de komende weken om zaken goed over te dragen aan zijn collega’s om zo de voortgang van de verschillende dossiers te waarborgen. Over zijn opvolging is op dit moment nog niets bekend.

Hans Boerkamp: ‘In 2018 ben ik begonnen aan het wethouderschap voor de gemeente Rhenen. Dat vind ik nog steeds een grote eer en een genoegen, om zo samen met het college van B&W en de gemeenteraad en alle betrokken inwoners het beste te bereiken voor Rhenen. Nu is echter na ruim zes jaar het moment bereikt om afscheid te nemen.’

Opgaven en draagvlak

De opgaven zijn op dit moment buitengewoon groot en ook in Rhenen dreigt een fors financieel tekort. Er ligt een plan om samen met raad en inwoners tot een sluitende begroting te komen. Hans voelt op dit moment onvoldoende draagvlak om dit samen uit te voeren.

Persoonlijke omstandigheden

Het wethouderschap vraagt veel. Door persoonlijke omstandigheden waaronder het overlijden van zijn vader heeft Hans op dit moment niet de energie om zijn rol als wethouder goed te vervullen.