Werkzaamheden Nieuwe Veenendaalseweg

Categorieën

  • Werkzaamheden

Maandag 17 juni start aannemer BAM met werkzaamheden aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Het deel vanaf de rotonde Herenstraat tot en met de kruising Wilhelminastraat wordt opnieuw ingericht. Ook het riool wordt vervangen.

De werkzaamheden geven hinder aan het verkeer in Rhenen. Hier ontkomen we niet aan. Maar we proberen dit zoveel mogelijk te beperken. Het verkeer waarschuwen we tijdig met omleidingsborden. Ook de bussen worden omgeleid.

De aannemer start met de rotonde

Een deel van de rotonde wordt opnieuw opgebouwd. Er gaat veel zwaar verkeer over de rotonde. Daarbij komt dat ook het bestaande riool in dienst moet blijven zolang het nieuwe riool nog niet gereed is. De rotonde wordt voor de helft afgesloten. Doorgaand verkeer over de rotonde is alleen mogelijk van west naar oost en andersom. Een verkeerslicht installatie begeleidt het verkeer. Doorgaand verkeer over de Nieuwe Veenendaalseweg is dan niet mogelijk. Na 7 weken is de rotonde inclusief riool gereed.

Planning

De aannemer is dan ook op de Nieuwe Veenendaalseweg bezig en gaat langzaam verder tot aan de kruising Wilhelminastraat. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Het nieuwe asfalt wordt in een nacht aangebracht. Dit staat gepland voor de nacht van donderdag 1 augustus op vrijdag 2 augustus. Dit is onder voorbehoud omdat dit weersafhankelijk is. Tijdens de bouwvak wordt er niet gewerkt. Medio half november zullen deze werkzaamheden gereed zijn. De volgende fase is vanaf de kruising Wilhelminastraat tot aan Paardenveld. Wanneer we hiermee starten, is afhankelijk van de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum.

Meer informatie

Voor actuele informatie over het werk maakt de aannemer gebruik van de BouwApp. Klik hier om de BouwApp te downloaden. Zoek in de BouwApp naar project ‘Nieuwe Veenendaalseweg’. Hierin staan alle komende werkzaamheden. Ook kunt u via de BouwApp vragen stellen aan de aannemer.

Inloopspreekuur

Er is ook een inloopspreekuur. Iedere donderdagochtend tussen 11.00 uur en 12.00 uur bent u welkom in de keet van de aannemer. Onder het genot van een kopje koffie kunt u een vraag stellen over het werk. Mocht u geen tijd hebben voor het inloopspreekuur dan kunt u ook een bericht sturen via Whatsapp naar de omgevingsmanager van de aannemer op 06 46 93 85 38.