Werkzaamheden nieuwbouw MFG Rhenen

Categorieën

  • Werkzaamheden

De voorbereidingen voor de nieuwbouw van het Multifunctioneel Gebouw (MFG) zijn begonnen. U heeft dit de afgelopen weken vast gemerkt. De sportfaciliteiten van ‘t Gastland zijn in de eerste fases van de bouw nog gewoon te gebruiken. 

Archeologisch onderzoek afgerond

Heeft u de graafmachines ook gezien? Van 24 april tot en met 5 mei is er een archeologisch onderzoek gedaan rondom en op de parkeerplaats bij ’t Gastland. Dat onderzoek is afgerond en er is niks bijzonders gevonden. Omdat de parkeerplaats binnenkort onderdeel is van de bouwlocatie, is de parkeerplaats tijdelijk met zand en stenen dichtgemaakt. Hier kunt u gewoon op parkeren. De stenen die weggehaald zijn, worden weer gebruikt voor de tijdelijke parkeerplaats op de hoek van de Groeneweg – Platanenlaan.

Het bouwterrein

Om de werkzaamheden veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren moet het bouwterrein goed ingericht worden. Dit gebeurt vanaf 9 juni. Om het bouwterrein komen hekken te staan. Een deel (fase 1A) van het parkeerterrein bij ’t Gastland wordt afgesloten. Maar de huidige toegang tot ’t Gastland blijft bestaan. Ook wandelpaden vallen binnen het bouwterrein. Voetgangers kunnen over de stoep langs de Groeneweg. Alles binnen de bouwhekken is vanaf dan niet meer toegankelijk. Tegen die tijd wijzen de verkeersborden u de weg.

De voorbereidende werkzaamheden

Om uiteindelijk te mogen bouwen, wordt er na het plaatsen van de bouwhekken een onderzoek naar Niet Gesprongen Explosieven (NGE) gedaan op de plek van het nieuwe MFG (fase 1A). Voor dit (verplichte) onderzoek wordt het deelgebied bouwrijp gemaakt. Het straatwerk, het groen, de skatebaan en de openbare verlichting worden dan weggehaald. Als er niets wordt gevonden, wordt de gehele bouwplaats (fase 1A en 1B) ingericht. Door de gefaseerde aanpak kunt u zoveel mogelijk gebruik blijven maken van de parkeerplaats. 

Parkeren vanaf 9 juni

Een groot deel van de huidige parkeerplaats bij ’t Gastland is vanaf 9 juni niet meer te gebruiken. De eerste voorbereidingen voor de tijdelijke parkeerplaats op de hoek van de Groeneweg – Platanenlaan zijn begonnen. Op deze parkeerplaats vindt u vanaf 26 juni 70 tijdelijk aangelegde parkeerplaatsen, dit om het parkeren in de wijk zo goed op te kunnen vangen. Het aanleggen van deze plaatsen kan (geluids-)overlast veroorzaken. Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar vragen om uw begrip.

Vanaf 9 juni zijn er tijdelijk minder parkeerplekken beschikbaar. De planning is dat u vanaf 26 juni ook terecht kunt op de tijdelijke parkeerplaats. Het aantal parkeerplaatsen is dan samen met de parkeerplaatsen bij ’t Gastland ongeveer hetzelfde als nu.

Start bouwwerkzaamheden

De planning is dat er eind juni 2023 gestart wordt met de bouw. Nog voor de zomervakantie is de OmgevingsApp ‘Nieuwbouw MFG Rhenen’ van Wind Design + Build te downloaden. De QR-code vindt u begin juni op het bouwbord, de Gemeentepagina en onze sociale media. In deze app leest u, tijdens de bouwperiode, informatie over de planning en wijzigingen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Guido Uland via (0317) 681 681 of [email protected]. Meer informatie over het nieuwe MFG vindt u hier