Week van de Veiligheid 2022

Vanaf 10 oktober is het de landelijke Week van de Veiligheid. Het centrale thema in 2022 is ‘gedigitaliseerde/cybercriminaliteit’. Ook de gemeente Rhenen doet hieraan mee!

Dat doen we met verschillende activiteiten en extra voorlichting.

Dinsdag 11 oktober: (interactieve) bijeenkomst ‘Grip op je digitale leven’

Hoe gaat u bewust om met wat u op internet zet? En hoe werkt privacy in de online wereld nu precies? Tijdens deze interactieve bijeenkomst hoort u hoe u ervoor zorgt dat uw internetgebruik geheim blijft en hoe u op een veilige manier gebruik kunt blijven maken van internet.

Denk en praat mee over de kansen en bedreigingen van internet met schrijver, spreker, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet privacy Brenno de Winter.

  • Wanneer: dinsdag 11 oktober van 20:00 uur tot 21:30 uur
  • Waar: Basiliek Veenendaal, Wiltonstraat 56 in Veenendaal of volg de bijeenkomst via de livestream www.tiny.cc/brennodewinter

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar veiligheid@rhenen.nl onder vermelding van Brenno de Winter en het aantal personen. De toegang is gratis.

Donderdag 13 oktober: in gesprek op straat

Op donderdag 13 oktober staan we samen met de politie en boa’s op verschillende plaatsen in de gemeente om met u het gesprek aan te gaan en tips te geven om de veiligheid in uw wijk te verbeteren.

U vindt ons op de volgende plekken:

  • In Achterberg bij de Coop van 10:00 uur tot 11:30 uur

  • In Elst bij de Albert Heijn van 12:30 uur tot 14:00 uur

  • In Rhenen bij de Jumbo van 14:30 uur tot 16:00 uur

Komt u meepraten?