Visie Sociaal Rhenen 2030: hoe gaan we verder?

Categorieën

  • Sociaal

De gemeente Rhenen werkt samen met inwoners, vrijwilligers, professionals en maatschappelijke partners aan een visie op het sociaal domein: Visie Sociaal Rhenen 2030. In de Visie Sociaal Rhenen 2030 beschrijven we de toekomst van het sociaal domein in Rhenen.

De afgelopen maanden heeft u mee kunnen praten over de toekomst van het sociaal domein in Rhenen. Tijdens verschillende bijeenkomsten, werkbezoeken en via droomkaarten hebben inwoners, vrijwilligers, maatschappelijke partners en professionals hun dromen en verlangens met ons gedeeld. We spraken ook over de dingen die al goed gaan. En dat is best veel.

Benieuwd naar een overzicht van de opbrengsten? Kijk snel op www.rhenen.nl/sociaalrhenen.

De conceptvisie bespreken we in de commissie Samenleving

Uw inbreng en de trends -en ontwikkelingen zijn de basis voor de Visie Sociaal Rhenen 2030. De visie wordt uiteindelijk vastgesteld door de gemeenteraad. We hebben nu een eerste conceptvisie opgesteld. Op 21 februari 2023 wordt de conceptvisie besproken in de vergadering van de commissie Samenleving. U kunt de vergadering thuis live meekijken via www.rhenen.raadsinformatie.nl. Op deze pagina vindt u ook de conceptvisie.

We toetsen de conceptvisie

Na de bespreking bij de commissie Samenleving toetsen we de conceptvisie. Dit doen we op twee manieren:

  1. Toetsen met contextscenario’s
    We stellen een groep van deskundigen samen. Met deze groep kijken we naar scenario’s die van invloed kunnen zijn op het sociaal domein. Er worden vragen gesteld zoals ‘wat als er nog een coronacrisis uitbreekt?’ Klopt de visie dan nog, of moeten we de visie bijstellen?
     
  2. Toetsen met inwoners, vrijwilligers, maatschappelijke partners en professionals
    Is dit de visie die we voor ogen hebben? Deze vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst op donderdagavond 16 maart 2023 in het Huis van de gemeente. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt later. U kunt zich alvast aanmelden via sociaalrhenen@rhenen.nl. Iedereen is welkom.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Voor aanmelden, vragen of ideeën kunt u contact opnemen via sociaalrhenen@rhenen.nl. Liever telefonisch contact? Bel naar (0317) 681 681.