Verruil uw tuintegels voor een minibosje

Vind u het leuk om te tuinieren? En wilt u graag de natuur een handje helpen door van uw tuin een klein paradijsje te maken voor vlinders, bijen en vogels? Dan hebben we iets voor u gevonden. Haal de natuur uw tuin in met een Tuiny Forest!

Gemeente sponsort uw mini-bosje

Gemeente Rhenen moedigt u aan om tuintegels te verruilen voor een Tuiny Forest. Daarom bieden we de komende tijd een flinke korting aan op in totaal 50 plantenpakketten, speciaal voor inwoners van Rhenen. Meld u via dit formulier aan voor een unieke kortingscode en betaal zelf maar €24,95 voor een Tuiny Forest t.w.v. €124,95,-. Wees er snel bij, want op = op! De actie is geldig tot 28 februari.

Wat is een Tuiny Forest?

IVN Natuureducatie heeft in samenwerking met Sprinklr een pakket samengesteld met gifvrij gekweekte planten. Met dit kant-en-klare pakket, vol inheemse boompjes, heesters en kruiden, creëert u binnen een halve dag een minibos van 6m2 in u tuin. Zo bent u goed bezig voor de biodiversiteit, het klimaat en voor uzelf.

De voordelen van een minibosje in uw tuin

  • Een goede biodiversiteit is belangrijk voor balans op aarde. Het draagt bij aan schoon water, een gezonde bodem en een stabiel klimaat.
  • Een goede mix aan verschillende plantensoorten zorgt voor meer leven in de tuin. Insecten zoals bijen en libellen maar ook vogels en egels vinden in een goed aangeplante tuin een paradijs aan voedsel.
  • En wist u dat één grote boom op een zonnige dag even veel verkoeling afgeeft als 10 airco’s?
  • Daarnaast draagt een groene tuin bij aan een betere luchtkwaliteit en kan een groene tuin ervoor zorgen dat u tijdens een heftige regenbui droge voeten houdt.
  • En niet onbelangrijk: groen maakt mensen gezonder en kan ervoor zorgen dat u minder stress ervaart. Een groene tuin is dus goed voor uzelf én voor de natuur!

Tuiny Forest is een samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Sprinklr met ondersteuning van ASN Bank.