Vanaf 1 oktober vergunningparkeren in benedenstad Rhenen

Er gaat iets veranderen in de benedenstad in Rhenen: vanaf 1 oktober 2023 wordt vergunningparkeren ingevoerd. Dit betekent dat er nieuwe regels gelden voor het parkeren in dit deel van de stad. Het doel is om de parkeerdruk te verminderen, zodat bewoners van de benedenstad hun auto beter kwijt kunnen.

Inwoners mogen hun auto straks alleen met een vergunning in de benedenstad parkeren. Het gaat om het gebied ten zuiden van de Herenstraat, Frederik van de Paltshof en de Utrechtsestraatweg.

Betere leefbaarheid en toegankelijkheid

β€œEr is lang gesproken en nagedacht over deze verandering. Het is fijn dat veel inwoners hebben meegedacht. Na een zorgvuldig proces wordt het vergunningparkeren vanaf oktober dan ook echt ingevoerd. Het doel is om de leefbaarheid en toegankelijkheid in de benedenstad te verbeteren. Voor de bewoners is het heel fijn dat zij straks beter kunnen rekenen op een parkeerplek," aldus Hans Boerkamp, wethouder verkeer en mobiliteit.

Kraskaarten voor bezoekers

Inwoners van de benedenstad kunnen tegen een bescheiden tarief kraskaarten kopen voor hun bezoekers. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een alternatieve parkeerlocatie, zoals de Paardenmarkt, Buitenomme of in de blauwe zone in het centrum (overdag voor anderhalf uur).

Overgangsperiode

De overgang naar vergunningparkeren is voor iedereen even wennen. Als iemand vanaf 1 oktober geen vergunning of bezoekerskaart heeft, dan ontvangt de eigenaar van de auto een waarschuwing. Na een waarschuwingsperiode worden er – als de situatie zich voordoet – boetes uitgeschreven.

Meer weten?

Inwoners van de benedenstad hebben een brief met alle informatie ontvangen. Naast de bewonersvergunning, is het ook mogelijk een vergunning aan te vragen voor bijvoorbeeld een mantelzorger of deelauto. Wie meer wil weten: kijk op deze pagina of neem contact op.