Twaalf nieuwe fietsprojecten in Regio Foodvalley

Om de Regio Foodvalley bereikbaar en gezond te houden, hebben de provincie Utrecht en gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal een intentieovereenkomst ondertekend voor de uitvoering van twaalf nieuwe fietsprojecten tot 2030. 

De ondertekening is het startsein voor Rhenen, de andere gemeenten en provincie Utrecht om met elkaar samen te werken aan het verbeteren van de fietsverbindingen in Regio Foodvalley. Zo worden fietspaden verbreed, fietsstraten aangelegd, oversteekplaatsen op kruispunten verbeterd en vrijliggende fietspaden aangelegd. Ook zal een onderzoek starten naar het verbeteren van fietsroutes door het Binnenveld, het gebied tussen de plaatsen  Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal. Dit gebied bestaat uit een agrarisch cultuurlandschap met bijzondere cultuurhistorische elementen. 

Fiets wordt hét vervoersmiddel

De provincie Utrecht is een gewilde plek om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. Het aantal inwoners en bezoekers van onze regio groeit de komende decennia sterk. Wethouder Hans Boerkamp is groot voorstander van fietsstimulering: “Ik ben heel blij dat we samen met de regio de fietser een betere positie geven. Als we samen het fietsnetwerk versterken rondom Rhenen, wordt het steeds aantrekkelijker om vaker de fiets te pakken. Dit is niet alleen gezond, maar ook duurzaam. Dit doen we onder meer door auto- en fietsverkeer vaker van elkaar te scheiden en goed te kijken naar bewegwijzering en verlichting.”

Meer op de website van provincie Utrecht