Trailerhelling Rhenen sluit

Al lange tijd gebruiken Rhenenaren en mensen uit de regio de helling naast restaurant Moeke om hun boot of jetski te water te laten. De gemeente heeft besloten om deze helling af te sluiten.

De belangrijkste reden is dat het gevaarlijk is. Het gebruik van de trailerhelling voor boten en jetski's is op deze locatie niet langer meer toegestaan. Rijkswaterstraat heeft benadrukt dat de Veerstoep geen trailerhelling is en niet als zodanig gebruikt mag worden. Het te water laten van boten kan gevaarlijk zijn voor zowel de scheepvaart op de Rijn als de gebruikers. Ook opknappen van de helling staan zij niet toe.

De rivierbodem is slecht

Waardoor auto's met trailers in het water kunnen raken. De trailers belemmeren ook de fietspont, die 's zomers een deel van de Veerstoep gebruikt. Dit kan gebruikers in gevaar brengen. Om deze redenen sluit de gemeente de helling definitief voor het te water laten van vaartuigen.

Op zoek naar een veilig alternatief

Samen met de gemeente Buren zoeken we naar een veilig en toegankelijk alternatief, want we begrijpen dat mensen graag hun boot in de omgeving willen gebruiken. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, informeren wij u via onze gemeentelijke kanalen.

Vragen?

Mail dan naar Hugo Greeven via [email protected].