Tiny en Henk Veltman–Boer Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw S. Veltman-Boer (69 jaar) en de heer H. Veltman (72 jaar) uit Elst, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Peter de Rooij heeft hen op dinsdagmiddag 1 maart 2022 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheidingen gebeurde bij Het Brandpunt in Doorn, waar collega’s, familie en vrienden bijeen kwamen om het 50-jarig jubileum van mevrouw Veltman bij Agapè te vieren.

Verdiensten

Agapè is een evangelisatieorganisatie, die sinds 1969 mensen in contact brengt met het evangelie van Jezus Christus. Mevrouw Veltman-Boer startte in 1972 op het kantoor van Agapè in Driebergen. Een paar jaar later werd de heer Veltman aangenomen. Het stel trouwde en vertrok voor 20 jaar naar Suriname, waar zij samenwerkten met verschillende kerken en groepen. Zo hebben zij de Apollos Bijbelschool opgericht en een afdeling Young Professionals opgezet.

Eenmaal weer in Nederland hebben zij als twee-eenheid hun mooie werk voor Agapè voortgezet. Ze zijn onder andere jaarlijks betrokken bij TransiT, een 3-weekse training in cross-culturele aspecten, bedoeld voor mensen die voor Agapè gaan werken in een ander land.

Het echtpaar Veltman-Boer hebben altijd geleefd van giften van familie en anderen die dit werk belangrijk vinden.