Sociaal Plein feestelijk geopend

Maandagmiddag 15 mei is het Sociaal Plein van de gemeente Rhenen feestelijk geopend. Inwoners die een afspraak hebben met het Sociaal Team, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of met het consultatiebureau van de GGD kunnen hier voortaan terecht. Het Sociaal Plein is één toegankelijke plek voor zorg, ontmoeting, samenwerking en overleg.

Tijdens de opening werden de gebruikers officieel welkom geheten door wethouder Dick Poortinga. Aansluitend kon er uiteraard een kijkje genomen worden. Het Sociaal Plein is te vinden in het souterrain van het Huis van de gemeente en is te bereiken via een ingang aan de achterzijde.

GGD vestigt zich in het Huis van de gemeente

Het consultatiebureau van de GGD zat eerst in het Gezondheidscentrum en vanaf nu dus in het Huis van de gemeente. Dit draagt bij aan waar het Huis van de gemeente voor bedoeld is: ontmoeting, samenwerken en overleg.

Eén plek voor zorg aan inwoners

Het is de bedoeling dat een gezamenlijke locatie voor de GGD, het CJG en het Sociaal Team gaat bijdragen aan betere zorg aan onze inwoners, van jong tot oud. Ook is het fijn dat er één toegankelijke plek is, waar iedereen voor hulp terecht kan. Het Sociaal Plein beschikt over diverse behandel- en spreekkamers, een wachtruimte en een speelplek voor kinderen.