Slimme Bandenpomp bij station Rhenen

Categorieën

  • Duurzaamheid

Rhenen heeft vanaf vandaag een Slimme Bandenpomp bij het station. Hier kunnen automobilisten 24 uur per dag gratis hun bandenspanning op peil brengen. Dit levert veel op, voor jezelf en de omgeving. Donderdag 19 januari werd de Slimme Bandenpomp door wethouder Hans Boerkamp officieel in gebruik genomen. Dit is een samenwerking tussen Band op Spanning en gemeente Rhenen.

In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Dit zorgt voor extra CO₂ en fijnstof uitstoot, een hoger brandstofverbruik, snellere slijtage van banden, een langere remweg en dus oplopende kosten voor de gebruiker. Door je autobanden op de juiste spanning te houden, zorg je beter voor het milieu én je portemonnee.

Besparen door goede bandenspanning

De  Slimme Bandenpomp is heel eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De touch screen display helpt met het instellen, geeft tijdens het gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Doordat het zo makkelijk werkt, worden automobilisten gestimuleerd zelf (vaker) de spanning te controleren.

Gemakkelijk en gratis

"Band op Spanning zet zich met hun Slimme Bandenpomp in om de vervuiling en negatieve gevolgen van autorijden te verminderen. Dat waardeer ik enorm. Het meten van je bandenspanning gaat gemakkelijker dan bij een gewone bandenpomp en is ook nog eens gratis. Daarnaast laat hij direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn, " aldus Hans Boerkamp, wethouder mobiliteit.

De Slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt op zonne-energie. De locatie is centraal voor zowel inwoners van Rhenen als automobilisten die door onze gemeente heenrijden.