Scholen en gemeente tekenen een afvalconvenant

Wij willen als gemeente samen op weg naar minder afval en naar een schone leefomgeving. Maar dit kunnen we alleen samen. Daarom hebben we samen met de scholen in de gemeente hierover afspraken gemaakt.

Deze afspraken en ons gezamenlijke doel staan in het afvalconvenant. Het convenant is door elke school in de gemeente Rhenen ondertekend. Namens de gemeente hebben wethouder Peter de Rooij en wethouder Hans Boerkamp het afvalconvenant ondertekend.

Wat spreken de scholen en de gemeente af?

We willen kinderen bewust maken van de gevolgen van afval, recycling en zwerfafval. En wat zij eraan kunnen doen om de leefomgeving schoon te houden. Het doel is dat de volgende generatie het afval goed scheidt. Zo komt er zo min mogelijk restafval en is er geen zwerfafval meer. Dat zorgt voor een schone leefomgeving.  En dat is belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van alle inwoners.

Hoe gaan we dat doen?

Dit doen we door o.a. afspraken te maken over onderwijs over afval. De vrijwilligersorganisatie ZAAP (Zwerf Afval Adoptie Plan) heeft in samenwerking met de gemeente een lespakket gemaakt. Zo maken we de leerlingen op school op een interactieve manier bewust van afval. Er worden bijvoorbeeld lessen op school gegeven, door vrijwilligers van ZAAP of door de school zelf. En de gemeente zorgt voor grijpers en afvalzakken voor opschoonacties in de buurt van de school.